Numele meu este anxietate și am George Bonea.

În concluzie, după atâta #MeToo elevele sug banana

Acum câteva zile, după ce am postat textul despre #MeToo și activismul pe Facebook, mi-au sărit mulți în cap. De ce să fiu ipocrit și să mint? Nu erau mulți, erau multe. Doamne și domnițe, deranjate de termenul „#MeToo-iste”.

Asezonează totul cu o serie de disonanțe cognitive și ai rețeta unei persoane care-mi va scrie un comentariu lung, pe lângă subiect.

Dar uite că s-au liniștit apele.
#MeToo trece (așa cum anticipam) în plan secund. A venit ploaia, „mue Firea”, cad copacii, glume pro/anti-Halloween și femeile bătute vor ajunge ultima problemă a planetei. Of, ce păcat… era atâta potențial să se schimbe societatea. Dar hei, s-a vorbit despre. Mințile noastre bombardate zilnic de informații a mai înmagazinat un aspect al vieții și acum cutia cu „Abuzul Sexual” stă pe un raft prăfuit, lângă celelalte reforme ale speciei.
Gata, opresc sarcasmul, promit!

Mi se cereau soluții pentru problema abuzului. Habar n-am. Nu-s specialist. Sunt doar un om care deschide o altă ușă a dialogului. Eu cred că ar trebui să purtăm cu toții burka. Mai puțin oamenii urâți. Votăm care-s urâți și care-s frumoși. Nu merge, apoi abuzatorii vor știi cine-i cum și se vor arunca asupra prelatelor negre.
Nu știu, e greu. Am încercat.

Mai știți când spuneam că educația stă la baza acestei reforme? Că poate se mișcă lucrurile pe la minister și încep elevii să afle cum stă treaba cu sexul? Cu puțulica, păsărica și intrarea-n cuib cu forța? De vreo două săptămâni tot citim tragice povești pe internet și nimic… Școala românească nu pare să-și găsească timp pentru viața sexuală, preocupată cu sute de ore de materie pe care le uiți pe 15 iunie, când începe vacanța.
Și până la urmă, e concludent ce s-a întâmplat la Balul Bobocilor din Cluj, zilele astea. Într-o probă de divertisment și „originalitate”, elevele au fost invitate să mănânce banana băieților. Că așa-i caterincă.

Problema nu e că au 15 ani (unele sigur știu mai multe decât am vrea noi să credem). Și nici că proba în sine e misogină (băieții n-au fost puși să lingă grepfrutul).

Nasol e că fetele alea n-au fost învățate, la școală/acasă, chestii elementare:

– să nu sugă banana la un party, de față cu toată lumea;
– să nu sugă banana ca probă pentru vreun concurs, ori pentru divertisment (n-o faci „de fun”, n-o faci pentru premii, n-o faci pentru carieră);
– să învețe că o banană suptă la bal în văzul lumii e o etichetă pentru 4 ani de liceu;
Dar mai important:
– să sugi banana nu te lasă gravidă. Că pe vremuri așa se întrebau unele fete în Bravo girl.

Aștept cu nerăbdare următorul #hashtag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.