Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce facem cu Moldova după ce ne unim cu ea?

Până facem referendumul ăla cu și despre familia tradițională, preconizat undeva prin mai, avem o altă problemă care macină frumusețe de societate: ne unim cu Moldova, ori ba?

Zici că asta cu unirea-i treabă ușoară. Parcă suntem la mâna a trei Gheorghe și cinci Mihaele. Dacă-și dau ăștia acordul, gata!, facem unire. Altfel mai stăm.

Sunt multe discuții și dezbateri despre acest subiect.

Scepticii o repetă p-aia cu „Moldova e săracă” și o să ne tragă-n jos. Dar vine tabăra adversă cu justificări de corason și când o bagă cu „frații de peste Prut” și „iubirea de neam” n-ai cum s-o mai dai. Vrei să spui că stabilitatea economică e mai importantă ca iubirea de frați? N-ai suflet…

Dar mai sunt și basarabenii care spun că Moldova nu-i așa săracă. Cică pe străzile din Chișinău circulă mașini de lux, iar țăranii sunt bogați spiritual, au vin și merinde.

Cifrele, alea care uneori ne strică sentimentalismul, arată că Moldova nu-i într-un punct roz al istoriei. Au politicieni corupți, comuniști, lingăi rusofili și o tumoare cât un stat separatist.

Bine, bine.

Dar e „pământul nostru”. Ambiții istorice? Ori foamea moromețiană de pământ?

Dar dacă ne unim cu Moldova, ce facem cu ea?

Dacă tot ne punem Rusia-n cap și ne procopsim cu Transnistria la ușă, ce facem cu acești frați pe care-i ajutăm cu o redesenare a graniței? Ce putem face pentru basarabeni ca să-i aducem la nivelul la care cu greu am reușit să ajungem?

O să facem repede o autostrada București – Chișinău? Să vezi oftică pe ieșeni…

Mai multe fonduri și ajutoare pentru raioanele moldovenești, în detrimental județelor românești?

Ne permitem să reparăm școala moldovenească, în contextul în care elevii din România încă mai cară kilograme de manuale la școală?

Eu merg pe mâna voastră, a ăstora care ziceți că știți mai bine. Dacă ziceți că ne permitem o unire cu Moldova, că n-o să supărăm urșii până-n pragul războiului și că nu ne dublăm problemele (alcool, corupție, analfabetism funcțional) eu susțin cu două mâini această unire.

Altfel… frate, frate, dar unirea-i pe bani. Și noi nu mai avem așa mulți că am votat PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.