Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce face Dumnezeu cu atâția banii?

Patriarhia a mai primit 115 milioane de lei de la Guvern, adică de la români, pentru a termina Catedrala Mântuirii până în noiembrie. Nu o să fie finisată, dar se va putea ține o slujbă de centenar în ea, o sfințire de bolid, un botez de vedetă.

Ateismul meu a început să se zgâlțâie în fața numeroaselor dovezi ale existenței lui Dumnezeu.

Evident că El există.

Doar o ființă atotputernică și autostivuitoare poate avea atâta putere asupra unor ființe care se laudă că posedă discernământ. E clar. Semnele s-au arătat, pe ziduri, în felii de pâine și în cartofi. Dumnezeu există și mare e puterea lui de a atrage bani.

Ce face Tatăl cu atâția bani? Se joacă, evident.

Elon Musk, șeful Tesla, a declarat de mai multe ori împreună cu alți oameni de afaceri și filosofi, că trăim într-o simulare. Suntem niște jucării. Lucrurile încep să capete sens. Suntem personajele unui Dumnezeu omniprezent care se comportă cu noi precum într-un joc pe calculator. Dacă ați jucat vreodată The Sims, ori SimCity înțelegeți ce vreau să spun.

Probabil că la această oră Dumnezeu, un adolescent de vreo 5-6.000 de ani plin de coșuri care supurează lapte și miere, se așează la calculatorul divin.

Verifică mailul. „Enlarge your penis” din nou și sinteza de știri de la PressOne.

Dă drumul la muzică și intră în jocul preferat: „Umanitatea – Terra”.

Se uită peste hartă și dă zoom peste România. Vede că peste noapte lucrurile s-au dereglat puțin, dar din două click-uri rezolvă o mică parte din probleme.

Apoi selectează o masă uriașă de oameni, click dreapta, „Ridicați Catedrală” și selectează locul. Lucrurile încep să se miște. Nu toți oamenii de pe hartă sunt participativi. Între timp i s-a virusat jocul și unii oameni se comportă de capul lor. Încă n-are chef să reinstaleze soft-ul. Cu toate că știe că n-a mai făcut asta de la potop.

Care-i faza cu banii?

Dumnezeu e precum orice alt om care se bucură la banii virtuali făcuți în Candy Crush. Și Dumnezeu strânge bani virtuali în jocul lui, „Umanitatea – Terra”. Jocul e astfel gândit să-l facă să-și dorească și mai mulți bani, să se joace și mai mult. Îi cresc endorfinele când primește donații și câștigă enoriași. Poate că și Dumnezeu e manipulat prin acest joc de producători. Cine știe unde se termină toată nebunia asta.

Altfel spus, trebuie să ne oprim din a contesta tot ce se întâmplă cu BOR. Dumnezeu are nevoie de bani. Foarte mulți. Altfel nu trece la următorul nivel în joc și, Doamne ferește!, ne trezim că-și instalează altceva, ori se apucă de sport și închide calculatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.