Numele meu este anxietate și am George Bonea.

01110 10101

Am stat câteva zile așteptând să-și spună toată lumea părerea despre statusul postat de mine zilele trecute. Cred că s-au consumat toate părerile și acum pot trage o concluzie la tot ceea ce s-a întâmplat.

Din capul locului trebuie să anunț faptul că n-am să-mi cer scuze. Dacă ai ajuns aici, atras de titlu/imagine, așteptând să-mi pun cenușă în cap și să spun că „am înțeles”, „am greșit”… nu.

Pentru cine n-a prins povestea de la început, pot rezuma în felul următor:

 • Am postat un status despre o minoră îmbrăcată după considerente care vor naște dezbateri aproape veșnice, tânăra alegând prin ținuta ei să se expună unor pericole;
 • Internetul a explodat crezând că nu sunt de acord să poarte fiecare ce vrea, că sunt pro-viol, „pedofil”, „Colo2” ș.a.m.d..

Discuția s-a inflamat senzațional de mult, dar nu pot pretinde prea multă înțelegere de la oamenii care nu mă cunosc și nu sunt la curent cu ce scriu și ce gândesc. Aici e vina mea, așteptând să fiu înțeles și de oameni care nu mi-au citit vreodată blogul, nu-mi cunosc viziunile, umorul.

Da, textul nu era senzațional de greu de înțeles. Relatam ce am văzut trecând la doi metri de mine și un amic. Relatam ce vedeau și alți bărbați. A fost descrierea „scârbos” de precisă? N-am găsit cuvinte mai dulci să îmbrac copila care compensa lipsa unei atenții sănătoase cu una bolnăvicioasă, la ceas de noapte.

Am trăit o reală dezamăgire să văd cum apropiați (oameni alături de care am dezbătut de nenumărate ori teme precum cea din postare – și am fost și de acord în privat) au ales să se poziționeze dezirabil de partea celor care au considerat că sunt „pro-viol” (ce absurditate ireală). Au considerat că-i momentul să-mi explice „cum stă treaba”, „că sunt avocatul diavolului” și altele. Eu nu știu în ce Românie trăiesc ei.

Am putut înțelege faptul că unii prieteni s-au abținut de la comentarii („George, știu ce ai vrut să zici, ai dreptate… dar nu pot spune nimic… îmi pun online în cap… am o firmă/lucrez la X…”). E ok. Am o concluzie și pentru ei, dar e ok.

În schimb, dorind să dea o lecție prin mine, alți apropiați au călărit valul scoaterii din context și au transformat postarea mea într-o luptă petru libertatea de a purta ce vrei, anti-viol, anti-pedofilie. Ba chiar au lăsat să treacă pe lângă ei, total dezinteresați (sau apreciativi), apelativele „violatorul”, „pedofilul”.

Port vina de a crede că un status de Facebook se va face vreodată 100% înțeles, fără interpretări.

Totuși, semnele erau acolo. În ultimii ani tot mai mulți elevi români au demonstrat la examene că nu sunt capabili să înțeleagă un text la prima citire. Așa au făcut și unii cititori ai statusului meu. Au citit orbiți de convingeri, emoții sau cuvinte cheie („minoră”, „viol”, „chiloți”. E clar, Bonea e jegos!)

Bine, statusul meu nu a fost 100% interpretat greșit.

Eu cred cu tărie că oamenii trebuie să respecte niște norme (vestimentare). Dacă n-o fac de dragul celorlalți (pentru că nu contează părerea lor), o fac pentru siguranța lor. Într-o țară ca a noastră nu e încă sigur să mergi pe stradă la 14-15-16 ani în chiloți și sutien. Nu e sigur nici la 30. Că asta avem, cu asta defilăm.

Poți micționa împotriva vântului, dar nu te poți aștepta să nu te uzi pe picioare.

Cei care visează un astfel de progres pun căruța înaintea boilor. „Înainte ne îmbrăcăm cum vrem și apoi îi educăm pe porci”. Ha.

Ne place sau nu, sunt niște reguli scrise/nescrise de cum să te îmbraci. Paradoxal s-au supărat pe mine și fashioniste, ele fiind cele dintâi care respectă direcții vestimentare. Este ăsta un atac la libertatea de exprimare/identitară? Aștept să văd primele procese plecând de la „m-a concediat că am venit la muncă în latex” sau „cică n-am luat interviul pentru că eram în chiloți”. Acum câțiva ani lucram într-un loc în care n-aveam voie nici măcar cu pantaloni trei sferturi. Cracul masculin era scârbos.

Câțiva m-au luat în privat la rost. Din 5-6-7 rânduri le-am demontat argumentele utopiste („să fie bărbații educați”) și au ajuns să-mi dea dreptate. „George, cum ai putut spune că…”. „În primul rând n-am spus ce ai vrut tu să înțelegi, indusă de val. Și apoi, dacă tu ai avea un copil (99% dintre femeile supărate care mi-au scris în privat n-au copii) l-ai lăsa să iasă în chiloți și sutien pe stradă, în România?”. Răspunsurile au fost în unanimitate „nu”. De multe ori „nu” și (șocant) din considerente de estetică.

Superb.

Așa cum spuneau și alte femei (care au riscat să se arunce în gura suratelor nervoase), „prevenția nu înseamnă îngrădirea unui drept”. Poartă ce vrei, îmi e indiferent, dar nu trăim în societatea visată de unii, bărbații nu se „educă” cât ai bate din palme.

E trist să citesc la oameni maturi mesaje precum „să învețe bărbații să nu mai obiectifice femeile”. Aaaa, era așa simplu? Trebuia doar „educație”, acest cuvânt aruncat precum o lege Godwin românească. Inevitabil, când se iscă un scandal online, cineva crede că încheie discuția cu „e nevoie de educație”. Bine, Sherlock!

Dar de unde?

Că văd că lumea-i impasibilă la bugetul Educației. Supărații pe mine (că „obiectific” o tânără prezentând ținuta ei) trec zilnic pe lângă reclame în care femeile sunt utilizate pe post de cârlig onanistic (pariuri sportive, fumat etc.). Aia nu e obiectificare? Aia nu cimentează o relație femeie-obiect sexual în mintea „bărbaților nenorociți”?

Dar stați, asta nu e tot.

Situația e cu atât mai complicată cu cât intervin și probleme de ideologii. Pentru că, așa cum au comentat feministele înverșunate, problema/doleanța e simplă: omul trebuie să poarte/să se poarte cum dorește într-o societate care tinde spre perfecțiune. Femeia trebuie desexualizată total, ținutele ei sunt doar expresii ale propiei creativități și bărbatul trebuie să fie educat (dresat?) să reacționeze copulativ doar la semnal. Un viitor fără erecții de capul lor. Voi vă dați seama cât de absurd biologic sună asta? Cât de nefezabil? O uniformizare erotico-emoțională cum nu visează nici cei mai hardcore sectanți.

Vă imaginați o lume în care nici măcar o ținută nu mai e sexy!? Nici măcar una! Wow, trebuie să fie greu în viitor pentru unele femei…

Se cere să nu ne mai uităm după oameni. Să nu mai întoarcem capul la ținute și forme. Nu e civilizat. Până și femeile se uită la alte femei. Până și ele își aruncă vorbe cu conotație sexuală.

Nu, prieteni, nu e misoginism/sexism să atragi atenția unei ființe umane (care se întâmplă să fie femeie) că greșește vis-a-vis de un anumit aspect al vieții. Dacă e așa înseamnă că sunt cel mai mare misandru la câte am spus despre cocalarii care compensează prin mașini, bani, opulență.

Concluzia nu e tristă, e doar interesantă. Și spuneam că am o încheiere și pentru cei care s-au abținut: progresismul vine. Vine peste toți. Poate ați uitat, dar vorbiți cu omul care ani la rând a mers la Parada Gay, a boicotat tot ce a însemnat Coaliția pentru Familie, a scris anti-abuzatori, anti-sexism, anti-homofobie. Sunt același, doar că valul progresului e tot mai mare și devine tot mai ciudat. „Ciudat” e cuvântul. Azi m-a băgat pe mine la fund, când am avut pretenția să spun online că o copilă, în avânt hormonal, în sutien și chiloți pe stradă e o imagine regretabilă (și nesănătoasă pentru ea). S-a considerat că „îngrădesc” libertăți. Voi urmați. În 3-4-10 ani o să vă treziți că ceva din credințele voastre constitute o „îngrădire”. Ceva mai mic sau mai mare. O glumă, o piesă muzicală, un film… Voi urmați și știți asta. Undeva adânc, în sufletul vostru, știți că aveți acel „ceva” care cândva o să fie Lucifer.

Vă aștept aici. În barca progresiștilor „conservatori”.

P.S.1 – am înțeles, cu greu, că nu se poate discuta civilizat în online. Și așa cum au procedat alți opinioși de ani de zile am decis să încep să blochez și eu oameni. În primul rând am renunțat la prietenia unor oameni (fie ea și virtuală). E prea mult să fiu prieten cu oameni care, știind cum sunt, au suflat în pânzele exagerării feministe. Și da, blochez jignirile. Gata, îmi fac bula mea. Îmi place critica, dar urăsc isteria.

P.S.2 – unele glume despre mine au fost foarte bune. Îi felicit pe unii dintre ei pentru poante.

P.S. 3 – misoginii care s-au „aliat” cu mine o fac doar pentru că n-au altă treabă. Rămân tot niște papagali. Nu îi poți controla. Sunt ca femeile care se aliază cu tine când critici ținuta unei tipe pe care n-o suportă (te-ai prins?). Oricum, sincer, câte diferențe sunt între un misogin și o feministă hardcore care vrea moartea bărbaților? Prefer să mă urască ambele tabere în egală măsură.

P.S. 4 – dacă ne place să protejăm drepturile, vreau să mă consult cu voi: ce îmi recomandați să fac în cazul cetățeanului (Tudor Matei) care a distribuit pe mai toate rețelele mesaje că sunt „pedofil”? Sunt serios.

20 de răspunsuri

 1. Progresismul a căpătat caracterul unei isterii generale folosite pentru a impune diverse măsuri caracteristice unor ideologii ce militează superficial pentru „progres”, iar în esență pentru uniformizarea societații și controlul ei .

 2. Hello, George!
  Concluzia ta privind progresismul, pasajul cu „voi urmati” mi-a adus aminte de cuvintele lui Martin Niemoller:

  ,,First they came for the socialists, and I did not speak out—
  Because I was not a socialist.
  Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—
  Because I was not a trade unionist.
  Then they came for the Jews, and I did not speak out—
  Because I was not a Jew.
  Then they came for me—and there was no one left to speak for me”

  Traim chiar acum niste vremuri incredibil de dubioase si in viitor s-ar putea sa traim vremuri si mai dubioase in care stiinta si logica sa fie demontate din cauza aparatului de cenzura pusa sub costumul (sau rochia, sa nu ofensam activistii) de „corectitudine politica”, cu adaugarea ca aceasta nu e simpla corectitudine politica, ci una dusa la extrem.
  Daca vom ajunge cumva la revolutia aia de care tot zicea Marx, n-o sa fiu mirat.

  Multumesc pentru toate articolele pe care le scrii!

  1. https://soirsblog.wordpress.com/2020/06/06/21868/ uite aici un text destul de bun.
   stiinta si logica nu vor fi demontate decat pentru pulime poate, care oricum nu ajunge la ea in majoritatea cazurilor si nici nu e de incurajat sa ajunga la ea, daca conduci corporatiile. de vreme ce China si-a luat avant cu sistemul ala, trebuie nu ajungem sa mancam paine cu pateu (metaforic), asa ca intr-o forma sau alta se va implementa si la noi sistemul ala de robotel speriat de opinii neconforme, bombardat cu obiceiuri de supraconsum si fericit sa creada ca si daruieste viata societatii. Cat timp o multime de minoritati sparte va avea in media o opinie majoritara, problema e rezolvata. Ideologic, fara terorism, fara religie, in numele binelui. Investigatii gen Panama papers nu vor mai exista, carti ca Dark Money de Jane Mayer nu vor mai avea impact. Toti oamenii de bine din generatia viitoare vor vrea sa apare si sa aprecieze niste oameni plini de vulnerabilitati si slabiciuni, dupa ce toti au ras de Dancila. Ce ironic.

 3. Sunt femeie si pot sa ma imbrac cum vreau. Adevarat. Decenta insa imi spune ce pot purta si cand. Am incercat sa aflu daca vreunul dintre cei care au comentat la postarea ta poate sa imi dea o definitie – tot ce am obtinut este ca e un concept invechit. Posibil, nu mai am 20 de ani.
  O alta nedumerire este daca ar trebui pusi la zid toti manuitorii de cuvinte ( cunoscuti si sub numele de scriitori) care la un moment dat au creat pasaje descriptive la fel de detaliate pentru a sublinia o idee sau a zugravi un personaj. E greu de raspuns la asta daca nu ai citit o carte.
  Ca o concluzie, da, educatia este o solutie. Dar educatia nu este necesara doar intr-o singura parte.

 4. Mie mi s-a părut libidinos statusul tau. Efectiv ai descris hainele de pe ca într-o carte porno. Cu niste detalii din care pare că ai avut timp să dai și o laba, atât de mult ai studiat minora aceea. Cu mesajul sunt de acord. Dar exprimarea grețoasa a dus la acele comentarii.

 5. Salut George,
  Mă așteptam să nu „ripostezi” cu o explicație pentru cei săraci cu creierul, dar înțeleg de ce ai făcut-o.
  Cât despre cetățeanul în cauza, se vede ca e postac de meserie. Eu l-aș ignora. Cine are niște materie în cutie, nu crede tot ce scrie pe toate gardurile de diverși parerologi. Cu aceasta ocazie (postarea despre minora) îți vei selecta și mai bine publicul.
  La mai multe articole și toate cele bune! 🙂

 6. Într-un fel faci bine că te izolezi în bula ta. Ce rost are să vorbești cu oameni care nu vor să te asculte sau, care, vorba ta, se lasă mânați de emoții ori, pur și simplu, sunt incapabili să gândească?
  Cred cu tărie că valul ăsta nou de „progresism” va duce la cenzură și represiune și, de aceea, trebuie combătut cu orice mijloace. Astăzi ești luat la pulă pentru că spui că femeile n-ar trebui să se îmbrace sumar, dar peste câțiva ani poate vei păți același lucru ca JK Rowling, care a fost acuzată de transfobă pentru că a spus că doar femeile pot avea ciclu menstrual.
  P.S: La fel ca tine și eu m-am considerat mereu progresist dar de câțiva ani, fără să se schimbe nimic în gândirea mea, am ajuns să fiu considerat MISOGIN și chiar FASCIST. (trăiesc în Spania)

  1. „fără să se schimbe nimic în gândirea mea” nu exista chestia asta. Te schimbi permanent si ai o parere subiectiva cu privire la tine pentru ca ai senzatia ca din interior lucrurile sunt la fel doar ca fix acolo schimbarea pare cel mai putin vizibila.

   E o observatie pe care o aplic si la mine. Am renuntat sa folosesc „niciodata nu o sa … ” puneti voi continuarea.

 7. Știi vorba aia: vulpea cînd n-ajunge la struguri, zice că-s acri. Femeia, cînd nu poate avea un bărbat, zice că e sărac sau că o are mică. Bărbatul, cînd nu poate avea o femeie, zice că e curvă. Puștioaicele (și femeile, hai să nu ignorăm ce-i place și lu’ ăl de sus) care umblă dezbrăcate pe stradă zic că așa își manifestă creativitatea, libertatea, stima de sine, peleme (cerșesc atenție și-s penibile). Bărbații care văd femei dezbrăcate pe stradă n-or să se gîndească ” mamă, o iau de nevastă”. La ultima verificare și bărbații aveau standarde. Sau cel puțin mie, ca femeie, așa îmi place să cred.

  Asta e societatea în care trăim. Fuck „open mind” și modernizarea și ce pretexte mai aruncă una și alta. Că vai, în alte țări poți să mergi dezbrăcată pe stradă și nu se ia nimeni de tine. Da? Mută-te în alte țări.
  Dacă spui oamenilor ce nu vor să audă, brusc devii pedofil, misogin, etc. Sau mai multe. Toate. M-am trezit cu oameni care m-au făcut pe mine „misogin” fără să știe că-s femeie. Am tot pățit.

  Oamenii îs ca oile. Le arăți pe unde și se duc. Nu contează că-i rîpă în față. Și acum că toată prostimea are acces la internet, trăim intr-un spectacol de circ lowcost. N-are sens să-ți bați capu’ cu îmblînzitoru’ de știucă de la circu’ din Brăila. Consumi energie ampulea.

  Am urmărit postarea, am urmărit reacțiile, am văzut asta venind. Eu nu te cunosc, dar te urmăresc de la începutul clipurilor cu reclame. Ce faci tu nu e pentru toată lumea. Nu va fi niciodată. Țara asta e la nivelul Kanal D și tu faci chestii cu 10 etaje mai sus.

  Fă-le în continuare.

 8. Da-l in judecata. E singurul pas care poate sa il faca sa inteleaga ca afirmatiile in online sunt asumate si nu anonime si ca ele creeaza consecinte.

 9. Of,mie imi pare ca tu ai fost cam naiv. Cred ca in subconștientul tau ai stiut ca vei fi linsat de gloata dar,hei,ce naiba,o viata ai..
  Imi pare sincer rau ca ai fost atacat atat de urat. Si nu meritai. Sunt de acord ca ar trebui sa avem o limita,o decenta.

 10. Ba am si eu o intrebare: Killafonic avea acum vreo 2 ani o poza cu Anais Tomescu cand ea avea vreo 16 ani si i dansa in poala sau ceva de genul. Super sexual. Daca s-a gandit cineva de la Global ca ar fi bine sa dispara de pe internet inainte sa l semneze e posibil sa nu mai fie, dar puteti s-o intrebati pe Anais sau alte dansatoare sau fostii colegi ai lui Killa daca a existat, ca mi-e lene acum s-o caut mai mult de 50 secunde. Daca Bonea e pedobear ca a descris ce a vazut, asta cum e ? Scandalul unde e ? Sau nu e, ca e semnat cu Global si va e frica ? Sau nu e ca face trap si e ok, e arta, asa si-o ard trapperi ? Legitimeaza arta sa ai 30 si sa dansezi lasciv cu fetite de 16, dar sa descrii ca ai vazut o tipa de 16 in parc imbracata sexy e pedo? Trapu e la modu tratat femeia ca o carpa pe care arunci niste bani, de obicei facuti ilegal. Dar e mainstream, e cool. O tona de tipe sub 23 o ard si cu trap si cu feminism, ca n-au avut prea mult timp sa se gandeasca daca merge sa pui pe vesta rock cu trupe si niste poze cu formatia Azur sau Benone Sinulescu cantand populara. Pf, am dubii ca prinde toata lumea metafora dar na totusi suntem pe pagina la Bonea, nu pe fb.

 11. cand n-avem argumente o dam cu progresismul, care brusc devine negativ, ca nu ne lasa pe noi sa fim ca altadata. mai zi-ne ca toti barbatii adevarati cum trebuie sa se imbrace, poarte o femeie, ca noi suntem prea proaste sa stim. in schimb, noi n-avem voie sa va tragem de maneca atunci cand o dati in bara. si, pac, progresismul e de vina. papahagi-style

 12. domnului cu „pedo” ii urez multa muie si daca ai posibilitatea si dorinta, baga-l in penal, libertatea de exprimare are o limita, ceea ce face el este bullying si defaimare

  1. Lumea confunda libertatea de exprimare cu conecintele libertatii de exprimare. Ideea e ca nu iti pune nimeni pumnu in gura sa nu zici ceva, tu poti zice dar iti asumi consecintele care pot fi si penale.

   E fix ca situatiile alea din state in care una tipa ca a fost violata, ala saracu si-o ia big time apoi constata ca de fapt nu s-a intamplat fapta. Cine ii plateste tipului dauna de imagine, job-ul pierdut samd?

 13. Ce penali sunt snowflakesii care zic ca ce gretos ai descris hainele lu aia. Bagati-va degetele pe gat ba mironositelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.