Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Pur și simplu unora le place pangasiusul

Pangasius, la origine, este un pește oceanic. Prin manipulare genetică s-a reușit adaptarea lui la apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam, cel mai poluat fluviu din lume.

Se credea că acest pește va ecologica râul, dar WOW!, peștele a ajuns la fel de toxic precum apa în care trăiește. Practic, Pangasiusul este o bombă alimentară și când îl consumi bagi în organism tot ce au aruncat fabricile în râu. E ca și cum ai bea apă direct de la gura de scurgere a unei fabrici și te-ai aștepta ca rinichii tăi să fie curați.

Evident că nu tot ce înseamnă pangasius vine din Vietnam. Peștele ăsta-i precum asistentele TV: se adaptează pe orice peisaj. Așa că mutantul ăsta cu solzi crește în multe locuri, vocea lumii spunând că e hrănit cu „gunoaie” și apoi pus la vânzare. Oricum, pangasiusul înghite orice.

De ce mănâncă oamenii Pangasius? Pentru că-i ieftin. Nu se moare instant de la Pangasius. Precum tutunul și alcool-ul, peștele ăsta te afectează în timp. Poți dezvolta un cancer frumos în vreo 4 ani, dar nu-l faci acum, deci e ok.

E ieftin. Și omul, preponderent omul român, vrea să aibă masa plină. Oricând. Mereu. Plină. Multul definește acest popor. Am fost „mult” în orice. De la prostie până la resurse.

E vorba de acum. „Mănânc acum și gata”.

Oamenii, în general, nu gândesc în perspectivă. Perspectiva e o capacitate. Dacă aveam această trăsătură ca popor eram departe. Dar când o mare parte a poporului vrea să trăiască momentul și să guste clipa, viitorul e o chestie neinteresantă.

Când te întrebi de ce PSD+ALDE au făcut peste 51% trebuie să te gândești că 51% adoră pangasiusul. Le place acest pește crescut în gunoaie, dăunător pe termen lung, dar atât de sățios pentru clipă și moment.

Nu-i poți pune pe oameni să mănânce altceva. Poate că vor somon, dar nu-s dispuși să strângă din dinți și să se dea pe salată până strâng banii pentru un pește mai bun. Cu toate că ar putea să guste un somn, păstrăv sau macrou cu un minim de efort. Dar de ce? Dacă se poate mai ieftin, de ce?

În concluzie, și aceste alegeri au fost o poveste pescărească.

Oare Soroș ce pește mănâncă?

afise electorale cinstite

2 răspunsuri

  1. Verifica un pic sursele despre Pangasius. E un peste nativ in raul Mekong. Faza cu peste oceanic modificat genetic e bullshit.
    Ce e adevarat e ca e crescut in ape poluate si in crescatorii supra-aglomerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.