Îți plătești amenzile cu mărunt? Boule!

Nu știu când a apărut moda asta cretină, dar probabil că-i moștenire din vremurile când plebeanul mergea la domn cu sacul de bani. Și de atunci unii n-au putut să se rupă de tradiție și-și pun dările în saci, sacii pe cai și apoi galop până la ghișeu.

Din când în când se viralizează pe net, ori devine știre la TV, momentul de glorie al Unuia care se decide să „pedepsească” sistemul. Așa că-și schimbă toți banii în fise și pleacă țanțoș spre ghișeu.

Îmi aduc aminte că cei mai mulți cretini de felul ăsta au fost când s-a scumpit benzina. S-au format cozi mari în benzinării și cine-și făcea plinul (cine-și permitea) plătea cu o pungă de fise. Că așa credeau unii c-o să sufere boss-ul Petrom/OMV/Lukoil/ș.a.m.d.. În prostia lor nemărginită nu și-au dat seama că fisele alea le va numără o biată angajată care, poate, e la fel de supărată că-i benzina scumpă.

Chiar îmi amintesc de un caz când o benzinărie s-a dotat cu un aparat special de numărat fise și un prostestatar insista cu spume să-i numere vânzătoarea fisele. Văcarul merita plesnit peste bot cu punga de parale, dar am lucrat și eu într-o benzinărie și știu că n-ai voie să-i superi pe clienți. Oricât de proști sunt. Chiar și-n momentele când urlă prin benzinărie că-n sandvich-ul cu prosciutto crudo e carne crudă. Poveste adevărată.

Revenind la cretinii lui „protest la pungă”, dacă ești amendat și tu crezi că-i pe nedrept, ori vrei să pălmuiești statul pentru ceva, nu te răzbuna pe bietul angajat de la tejghea. Că nu s-a dus ăla la ministru să-i spună că te urăște și să-ți facă viața un calvar.

Dacă te-ar duce capul, ceea ce nu cred, ți-ai da seama că există mii de alte metode prin care poți bate sistemul. În cazul protestatarilor cu benzina o metodă era să… nu mai alimenteze! WOW! Cât de tare e asta, nu? Adică nu mai puneai benzină deloc și abia atunci boss-ul la benzină își dădea seama că-i nasoală. Că plătești în fise, zloți, yeni sau ghiuluri, nu contează. Până la Ăl de Sus din companie ajung doar banii, într-un cont pe un card aurit.

Așa că nu te mai da cocoș în fața unui biet angajat. Și lasă măruntul în magazine că o să avem iar o criză de fise la buticuri și pe tine o să te-njur când o să primesc rest în gumă de mestecat și plicuri de 3în1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.