Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Copii, învățați carte din biserici și de pe găleți

Cică-i oficial cel mai prost început de an școlar de când ne dăm de ceasul democrației. Elevii din clasele I și a II-a nu vor avea manuale. Ferice de ei, sunt unii ce n-au pereți pe care să-și sprijine hainele. Ce să mai vorbim de ăia ce n-au acoperiș și ar putea să studieze „Luceafărul” cu el de față.

Cum am ajuns în situația asta? Simplu, fiind proști. Nu individual, ci ca nație. Nu-mi permit să spun despre fiecare în parte că-i prost, că nu vă cunosc, dar în ansamblu nu suntem un popor extraordinar de inteligent. Dovadă că multe decizii luate la comun sunt proaste.

Așa am ajuns să avem un guvern incapabil să împartă niște bani astfel încât măcar educația (poate cel mai important domeniu când vorbim de planuri pe termen foarte lung) să meargă binișor. Acum, în fuga pentru electorat s-au aruncat milioane în veșnicele biserici și campanii electorale. Ajung să cred că generația mai tânără nu-i mai proastă din cauza smartphone-urilor, tabletelor, Salam și a lui Alex Velea, ci „pentru că politicieni și alegători”. Până la urmă cât rău îți poate face un bronzat ce și-a inventat propia limbă klingoniană?

Așa că din toamnă elevii vor învăța așa cum vor putea, de pe unde apucă. Limba română o prind ei de la televizor, matematica o înțeleg de la emisiunile de Bingo, educația civică e ușor de predat în biserică, iar din materialele promoționale de campanie electorale vor deprinde secretele zoologiei. După clasa a II-a se pot înscrie liniștiți la facultate unde au de toate.

Mă bucur să văd că avem aleși trecuți prin școală. Au înțeles perfect lecțiile de istorie din școală, mai ales partea cu pârjolitul și otrăvitul. În fața invadatorilor puși pe învățat au ales să pârjolească manualele și să otrăvească mințile.

 

Foto: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.