Ai fost la stomatolog și ți-a spus că ai avea nevoie de un implant dentar, dar nu știi prea multe despre asta? Ai amânat momentul ăsta prea mult, dar iată că se întâmplă. Nu este o rușine să nu știi în ce constă un implant dentar, mulți nu știu până nu se confruntă cu nevoia unuia.
Hai să afli câte ceva despre implantul dentar
Pentru început, ar trebui să știi că nu ești prima și nici ultima persoană care are nevoie de un implant sau chiar mai multe. Implantul dentar nu va fi ca un punct alb printre toți ceilalți dinți pe care îi ai. Implantul dentar pe care îl vei avea va fi făcut exact pe nevoile tale, medicul stomatolog se va ocupa ca acesta să nu se diferențieze de ceilalți dinți. Afla detalii despre implantul dentar aici și vezi ce ți se potrivește, căutarea ta poate începe acum.
Implantul dentar este un „înlocuitor” al rădăcinii naturale, care umple golul lăsat de un dinte căzut sau extras. Deseori apare dorința sau necesitatea unui implant atunci când dorești să porți un aparat dentar pentru a-ți îndrepta dinții. Atunci când ai un gol între dinți, iar acel loc trebuie să fie umplut pentru aparatul dentar, medicul stomatolog te îndrumă spre un implant. Abia după implant și recuperarea acestuia, aparatul poate fi montat spre îndreptarea dinților.
5 mituri despre implantul dentar pe care să nu le iei în considerare
Atunci când iei decizia de a face o intervenție de acest gen și oamenii din jur află, vei auzi mii și mii de mituri și povești despre implanturi. Asta nu ar trebui să-ți stea în față și să te oprească din a face ceea ce îți dorești și ceea ce trebuie, dar e mai bine dacă știi câteva din timp.
● Doare tot, de la procedură, la ce urmează după
Vă dați seama că mitul ăsta a apărut de la o persoană sau două, care au avut o experiență mai traumatizantă, fie din cauză că medicul nu a lucrat bine, fie din alte motive. Procedura de acest fel este efectuat după ce anestezia și-a făcut efectul. Da, este drept că după ce anestezia trece poți simți o oarecare durere, un discomfort, dar acesta este unul nesemnificativ.
● Implantul nu rezistă mult
Dacă implantul a fost făcut într-o clinică veche, unde știa unchiul tău „un medic mai ieftin și mai bun”, vă dați seama că nici materialele folosite nu au fost cele mai calitative. E adevărat, există și implanturi ieftine, dar odată ce îți dorești ca pe ce dai banii să țină, atunci investești. Până la urmă primești pentru ce și cât dai.
● Organismul respinge uneori implantul
Mulți zic asta pentru că au auzit că organismul poate respinge un corp sau organ străin, dar asta este doar în cazul unui anumit transplant, nu implant!
● Nu o sa mai poți mânca toate felurile de mâncare
Nu o să mai poți mânca, după indicațiile medicului în primele săptămâni după implant, dar nu se pune problema că nu vei mai putea mânca tot ce vei vrea. Medicii sfătuiesc pacienții să evite mâncărurile tari sau foarte fierbinți după implant, pentru ca acesta să se poată vindeca bine și rapid.
● Îți poți pune implantul și la clinica de la scara blocului
Cu siguranță poți, doar dacă acea clinică are un medic specialist în implantologie, nu poți merge la un medic specializat pe estetică dentară, pentru că există posibilitatea ca acesta să nu aibă studii în domeniul implanturilor. Așa că nu, nu orice medic poate pune un implant. Iar dacă clinica unde mergi nu are un medic specialist în acest domeniu, poți schimba clinica. Pe site-ul celor de la www.dentalpremier.ro vei putea găsi informații despre medicii lor în domeniu, iar mai apoi dacă totul este pe placul tău, specialiștii lor te pot ajuta.
Primiți cu implantul? Cu siguranță drumul pe care tocmai l-ai început se va sfârși cu un zâmbet pe măsură!
Contact: