Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Le-a ieșit sufragetelor

Pe la începutul secolului al XX-lea a avut loc o mișcare de emancipare a femeilor din Anglia, dar fenomenul a avut ecou peste tot în lume. Sufragetele au dorit drepturi politice pentru femei, în principal dreptul la vot. Ambiția lor a motivat și alți oameni, de pe alte continente, tot mai mulți dorind o societate egală (între femei și bărbați).

Nu știu dacă femeile de la 1900 și-au imaginat vreodată cât de mare o să fie succesul demersului inițiat de ele.

Adică nivelul libertății și emancipării a atins cote inimaginabile în 2021. Pentru standardele 1900.

De exemplu, neam de neamul sufragetelor nu-și imaginau că-n 2021 o să existe concurs feminin de lovituri la fund. Eveniment sportiv de o asemenea amploare încât femeile se lovesc între ele peste fese (patriarhatul a pierdut, nu mai lovește el).

În cadrul unui eveniment pe care mulți l-ar putea intitula „Gherțoi Fest” (haterii!) s-au adunat cele mai pălmuibile perechi de fese feminine și cei mai erudiți spectatori. Aș paria că majoritatea sunt bărbați, probabil feminiști adunați să aplaude manifestarea sportivo-politico-artistică.

Nimeni nu poate spune că-i greșit ce se întâmplă pentru că vorbim de femei libere să se pălmuiască în chiloți. E dreptul lor s-o facă dacă asta vor.

Sunt multe de spus, dar de ce să irosim cuvinte? Vă invit să vă rupeți din timp măcar 4-5 minute pentru a vedea ceva cu adevărat interesant. Ceva care răspunde la atât de multe întrebări. Ceva…

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.