Librăria Cărturești-Carusel, templul țopismului foto-intelectual

9

Am intrat pe ușa uneia dintre cele mai frumoase librării din țară (dacă ne luăm după vocea online-ului) o singură dată. Nu dintr-o revoltă hipsterească („nu mă duc cu vulgul”), ci pentru simplul fapt că ajung foarte rar în Centrul Vechi din București.

Dar s-a întâmplat să ajung de curând acolo și să văd și eu din interior cum arată cea mai instagramabilă librărie din țară.

Domnule, văzută de aproape nu-i ca-n poze. Ai mai auzit asta…

Nu că-i urâtă, dar din selfie-urile semi-erotice/semi-intelectuale pare mai mare, mai colorată, mai altfel. Cel puțin în poze nu remarci aspectul plasticos al coloanelor. Dar altfel e o librărie interesantă și bine poziționată pentru când te faci muci în cluburi și vrei să te dregi cu o carte care să-ți trezească simțurile.

Până acum n-am văzut statistici, dar risc până în punctul în care mă ofer să citesc toată secțiunea de Dezvoltare Personală dacă pierd pariul că în librăria Carusel s-au făcut mai multe selfie-uri decât s-au vândut cărți.

E un sentiment pe care-l am.

În 60 de minute cât am stat să răsfoiesc niște cărți am văzut cel puțin trei oameni făcând selfie și o tânără în plină ședință foto, manechină pe scări pentru iubitul care o poza profesionist de jos în sus. Dacă a cumpărat vreo carte? Nu cred. Când să cumperi când sunt atâtea unghiuri de pozat.

Culmea analfabetismului e să transformi librăria în podium de defilare. Cum e domnișoara din poza de la acest articol. Și ca ea multe. Zilnice.

Pui frumos mâna pe o carte cu o copertă interesantă și-ți faci poze. Să vadă lumea ce haine frumix ai, să cumpere, să-ți crească aura de modistă `telectuală.

Nu citește, dar ce frumos o ține.

Nu știu care-i politica celor de la Cărturești. Probabil își fac calcule simple: prostimea se pozează, deci reclamă moca la locație. Poate-poate pleacă și cu o carte dacă are vreo copertă mai fotogenică. Big Bang ajută!

Important e să iasă poza bine. Ochelari de soare-n librărie? Bifat. Postură uneori incomodă pentru citit, dar revelatoare de trunchi? Bifat.

Aștept să intre și tinere în costum de baie printre rafturi. Ce? Nu poți să citești literatură în chiloți de plajă atârnată de balustrade frumoase? Haterilor.

Librăria Cărturești-Carusel, templul țopismului foto-intelectual 1
Recomandări
9 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *