Coronavirus 0 – Prostia 1

8

Până la urmă o să se termine și povestea asta. Covid-19 o să-și găsească leacul (cică-n Canada se testează deja pe animale) și care n-o să moară acum de coronavirus o să trăiască fericit până la următoarea nasoală.

Am văzut prin postările multora că, de fapt, coronavirusul e un nimic. Gripa sezonieră omoară mai mulți oameni. Accidentele rutiere și mai mulți. Tutunul, alcoolul, selfie-urile pe tren și mai mulți.

Ce știm, dar nu vrem să recunoaștem, e că prostia face cu mult mai multe victime.

Corect.

Dar prostia se și întreține. Oamenii nu se nasc proști. Cel puțin asta sper. Prostia se capătă, se cimentează în perioade lungi de timp. Contează și fondul pe care așezi prostia, dar important e să n-o presari. Gabor Mate spunea (în cartea „Pe tărâmul fantomelor înfometate”) că s-au făcut niște teste și chiar și oamenii născuți și crescuți în zone defavorizate/sărace pot avea parte de o dezvoltare sănătoasă a creierului dacă le sunt oferite șanse.

Uite, ai putea să ajungi prost dacă urmărești oameni proști. E o regulă care nici nu trebuie scrisă undeva: ești ceea ce mănânci (cu ochii, gura, urechile, sufletul).

Un filosof mișto (nu-i dau numele că iar zice lumea că-i sorb cuvintele ca pe apa sfințită) spunea că „dacă ești crescut de lupi ajungi lup. Dacă ești crescut de obiecte ajungi obiect”. Eu spun că dacă ești crescut de proști ajungi prost.

Studiu de caz: vlogărul Zbir.

Nu știu cine-i Zbir. N-am făcut research d-ăla profund să aflu cine-i omul. Poate că-i olimpic la n-jpe materii, vreo somitate care când nu face vloging scrie cărți, citește de-l dau bibliotecarii afară când trebuie să închidă ș.a.m.d..

Dacă mă uit peste ce video-uri postează pe net îmi fac o impresie nașpa. El ar spune că greșită.

Are un video în care ne anunță că trece de 100 de ori prin drive-ul de la KFC. Ha. În altul testează ciocolată ieftină și scumpă. Haha. În altul joacă Fortnite pe dezbrăcate. Nu domnule, e clar, omul e țiplă pe inteligență. Să nu-l judecăm greșit.

În cel mai nou video a făcut un „prank” (farsă) și s-a plimbat prin magazine pe unde a strănutat corona pe oameni. Glume! Nu înțelege prostimea care judecă.

Pentru că Zbir face și un disclaimer pe la jumătatea clipului în care explică el cum stă treaba cu corona. Că mor doar bătrânii, doar pe ei îi afectează. Și că nu-i bine să te isterizezi că știe el că panica e așa, o treabă de loseri.

Omul poate să zică ce vrea la 300k abonați pe Youtube.

M-am uitat pe canalul lui și am văzut că a avut și niște șuste cu anumite brand-uri. Nu știu dacă a fost ceva asumat, ori o relație platonică, dar mi-am amintit că o perioadă n-am mai cumpărat brand-uri care-și făceau reclamă la Antena 3. Când cu prostestele.

Azi m-am hotărât să nu mai consum branduri care o ard cu Zbir&gașca lui: OLX, Lays, Oreo, fast-food-urile alea șmecherie și lista e deschisă s-o completați și voi dacă mai știți colaborări între Zbir și alții. Repet, unele e posibil să nu fie asumate de companii, dar le-am văzut promovare în thumbnail-ul de Youtube. Dacă greșesc (posibil) cei de la OLX, Lays sau Oreo pot spune pe Facebook-ul lor că Zbir e un cerșetor de atenție și că ei nu se asociază cu toți farsorii.

Ce încerc să spun? Că nu vreau din banii mei dați pe chips-uri și biscuiți să fie plătit un astfel de specimen.

Atât.

Coronavirus 0 – Prostia 1 2
Coronavirus 0 – Prostia 1 1
Recomandări
8 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *