Te-ai săturat de concertele pe bani publici?

5

În momentul de față definiția artistului muzical de succes, din punct de vedere financiar, e următoarea: cântă la evenimente organizate de primării.

Atât.

Ceilalți, ăia care umplu săli de spectacole sau își vând arta către fani, sunt extratereștri, enigme ale modernității. Și la cum îi „ajută” colegii de breaslă nu se știe cât mai ține minunea asta.

Trupele bune încasează câteva sute sau mii de euro și urcă pe scene ridicate cu dedicație de „domn Primar, pupa-l-aș sub coadă de băiat bun ce e că a făcut multe pentru comunitatea noastră și acum ne-a oferit acest splendid spectacol cu mici și bere. Să-l mai votați” proștilor.

Trupele și artiștii „respectabili” nu se mai chinuie. La ce foame electorală e în țară sigur prinzi câteva show-uri.

D-aia am ajuns să îi respect pe cei de la 5Gang sau Șatra Benz. Știu că unii dintre voi vă dați cu capul de pereți, „Bonea? Aia e muzică?”, dar 5Gang are public plătitor de bilete. Fanii lor își rup din alocație și cardul părinților pentru muzică. La fel și Satra Benz. Încă n-am auzit să cânte la vreo (co)micărie din bani publici. Încă.

În schimb… trupele mari… văleu!

Da, da. Chiar și consacrații. Indiferent de stil. Rockeri, raperi, de toate. Și iubitori de neam, vrednici patrioți, de la cântăreți care se plâng de calitatea vieții în România până la ăia care cântă despre cum să fie și la noi țara ca afară.

Trecând destul de des pe lângă Parcul Sebastian (Sector 5 – București), văd și aud paranghelii organizate de dom` primar, Daniel Florea a.k.a. Vanghelie 2.0. Ce a adus Florea pe scena aia… ce playback-uri glorioase, ce trupe mari, ce ipocriți scârboși. Mai mare dragul.

Lasă, nu vă împăunați degeaba. Firea a reușit să momească muzical și din bula tinerilor „frumoși și liberi”. Fanii mai multor sfere politice au fost ademenite cu trupele preferate. Să placă la toată lumea, nu?

Cu primarii nu se poate discuta. N-ai cu cine.

Dar poate cu artiștii. Poate.

Știu că petițiile sunt (aproape) degeaba, dar poate dacă se adună destule voci se schimbă ceva. Ce zici? Le transmitem lăutarilor preferați (indiferent de stilul lor) că e de neam prost s-o zdrăngăne pe bani de la buget?

Eu am făcut o modestă petiție. Dacă-ți surâde propunerea poți s-o semnezi și s-o dai mai departe. Să vedem câtor oameni le pasă de banii de la buget și muzică. Într-un fel sună muzica pe bilete și altfel pe voturi.

Link Petiție.

Te-ai săturat de concertele pe bani publici? 1
Recomandări
5 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *