Numele meu este anxietate și am George Bonea.

E nevoie de un președinte influencer

Nu știu foarte multe despre politică. De multe ori mă depășește scorțoșenia protocolară a vieții politice și nu înțeleg de ce președinții nu pot purta sandale când se întâlnesc. Dacă ai curaj să-ți arăți degetele de la picioare înseamnă că nu te sperie nimeni și nimic.

„Ce? Ai bombe atomice? Frumos… eu pot să-mi pun și șosete la sandale!”.

Mă uitam la prezidențiabilii din 1990 și până azi, inclusiv la ce se promite din toamnă, și-mi dau seama că nici măcar unul nu e adaptat la zilele noastre.

Am avut președinte-jucător, președinte-Iliescu, președinte-„credeți în Dumnezeu?” și acum președinte-cu explozie întârziată. Dar ne trebuie un președinte-influencer.

Într-o lume a influencerilor nu poți altfel. Mai ales în contextul în care președintele este imaginea țării. Lumea îl vede ca pe un exemplu. Bine, majoritatea trăiește cu impresia că președintele e și un justițiar, dar analfabetismul politic nu face subiectul acestui articol.

Voiam să spun următoarele:

  • Când ați văzut ultima dată un președinte român într-o librărie? Dar nu la un eveniment… așa, de capul lui printre cărți.
  • De câte ori a ieșit președintele să se plimbe cu bicicleta? Ar conta dacă s-ar duce zilnic pe bicicletă la muncă? Iohannis s-a fâțâit o singură dată prin Herăstrău și părea că mai mult pentru a o faulta pe Firea… doar zic.
  • Ar da bine să-l vedem pe președinte vorbind despre cât de bine e să mănânci legume și să nu exagerezi cu carnea?
  • Președintele nu se poate poza pe Instagram citind și făcând mișcare?

Putin bifează la câteva capitole. Fotografiile lui macho sunt celebre și probabil că de acolo-și trage și poporul rus imboldul. Și Obama era mai natural.

La noi ce să înțeleg? Cine suntem și ce exemplu dă șeful statului?

Un răspuns

  1. Oamenii politici sunt influenceri, în general, dar din aceia de rit prost… precum mulți influensări d-ăștia mai tineri, care bagă la imagine ce nu bagă la faptă.

    Btw, mi se pare mie, sau ai cămașa pusă invers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.