GEORGEISME
  • De bine
  • De rău
  • Meta
  • Stand Up Comedy
  • Eu?
  • Contact

„Unde-s bărbații de altădată?”

28 septembrie 2018
1

De ceva timp văd pe net o glumiță vizuală care se tot repetă. De cele mai multe ori e postată de femei (singure în 99% din cazuri) și o să vă fac o descriere cât mai exactă.

Text: Bărbații de ieri și de azi.

Imagine: O poză alb-negru cu niște bărbați îmbrăcați elegant. De obicei sunt niște unii spilcuiți din perioada interbelică, dandy, aranjați, sacou, frac, stofă, papion, cravată, bretele ș.a.m.d.. Imediat lângă vedem o poză datată ca „azi”. Aici e o gașcă de hapciupalitici epilați și pensați, îmbrăcați precum Șatra Benz pe legale și cu un zâmbet cretin.

Și cum în fiecare glumiță zace o fărâmă de adevăr m-am decis să fac nițică lumină în viața acestor don`șoare care tânjesc după bărbații de atunci.

Evident că n-o să pot argumenta complet și complex, pentru asta ar trebui să scriu o carte, dar facem și noi ce putem.

Bărbații ăia spilcuiți din anii ăia, dacă e să generalizăm (oricum gluma e o generalizare), se îmbrăcau frumos să meargă și la birt. De unde veneau acasă și-și băteau aragazul (sau „soție” cum i se mai spunea) până-și șifonau hainele. Pe care ghici cine le curăța și apreta? Ai ghicit! Fierul de călcat (sau „soție”).

Dacă ești femeie și-n jurul tău vezi doar masculi pensați, efeminați la modul prost, problema ești tu. Nu ești în bula bună. Schimbă clubul. Ieși din Labaggio.

Nici femeile nu mai sunt „ca-n vremurile bune”. Trecând peste faptul că pe vremea lu` tataie-n sacou femeia nu mișca-n front (lucru pe care majoritatea spilcuiților din pozele alb-negru îl adorau și-l considerau normal), pe vremea aia parcă și doamnele și domnișoarele se îmbrăcau mai elegant. Și original. Cu greu găseai două cu același model de rochie, ori croială. Ceva unic pentru fiecare trupșor. Azi multe sunteți trendsettărițe, rulând sub o formă sau alta aceleași cârpe din mall, „haine” care pe multe stau ca pe gardul din fața studioului de filme porno.

„Să-și pună bărbații frac pe ei!”. Da ce bine vă stătea în crinolină, trăgând coviltirul după voi.

Lucrurile s-au schimbat. Pentru toată lumea. Și dacă tânjiți după trecut să știți că ăsta vine la pachet cu multe altele.

Uite, exemplu personal.

Sesiunea de băiețeală, cum i se mai spune azi, sau „fă, ies cu oameni” cum era pe vremuri.

Dacă făceam asta acum 100 de ani puneam costumul pe mine, îmi pupam consoarta pe frunte în timp ce-mi peticea ciorapii și mă duceam la bar. Acolo discuții, berică, scandal, se făcea târziu, veneam acasă duhnind a drojdie și spirtoase, ciorba rece, scandal, bătut din iubire, iubit din iubire, schimbat în pijama de către femeie grijulie și orânduitoare. Nănel. Lux, barosăneală.

Azi. Plecat la băiețeală. Pus o țoală pe mine, sărutat femeie, mi se aduce la cunoștință că put, verificat olfactiv subrațul, „e, merge, mă duc să joc FIFA”. Apoi jucat FIFA cu orele, înjurături, lobotomie, suduit, enervat, aruncat de manete, urlat, făcut glume și caterincă. Întors târziu acasă. Femeia comentează că vin târziu și-o trezesc, ea mâine are meeting, apoi comentat că put a Xbox, „treci să te speli, nu urci așa în pat lângă mine!”, mâncat ceva rece din frigider în liniște în bucătărie, mers tiptil prin casă, făcut duș, spălat pe dinți, pus în pat subtil, oftări, „data viitoare dormi în sufragerie când mai vii la ora asta”, „îmi cer scuze… te iubesc”, „mda”-uri.

Cum să nu te pensezi în condițiile astea? Scoți furia, fir cu fir.

Că doar n-o să-mi pun fracul pe mine la 3 noaptea, o să scot monoclul și-o să spun „auzi, fă! Vreau tocană! ACUM!”. Că suntem oameni civilizați, moderni și haina nu-l face pe om. Și ea are meeting la prima oră.

 

barbatifemeififaistorierelatii
Recomandări

De citit în drum spre casă – 242

9 noiembrie 2017
0

România. București. Bucur Obor. Opulență. Valoare. Politicienii români nu sunt o pedeapsă, ci o definiție.

Și acum știri:
  • Charlie Sheen, acuzat că a violat un minor;
  • Despre anarhiștii din „Kekistan”;
  • Tabletă la ofertă (P)
  • Cum sunt încurajați polonezii să facă polonezi mai mici;
  • ONU: Vine foametea;
  • Seturi de argint (P)
  • Șofer cu 270 km/oră în România. S-a filmat singur, e bine;
  • O moldoveancă l-a bătut pe polițistul care voia s-o salveze de pumnii soțului;
  • Voucher la petshop (P)
  • Radu Isac, poate cel mai bun comediant român. Bine, după mine e cel mai bun, dar după voi poate;
  • Ce face PSD-ul azi, explicat perfect;
  • Ce lucruri drăguțe mai face BOR-ul;

Eu am luptat la Revoluție! Unde e pensia mea?

23 noiembrie 2016
0

Corpul de control al premierului a efectuat o serie de verificări la Secretariatul de Stat pentru Revoluționari și a descoperit că pe lista pomanagiilor cu titlu de „revoluționar” se află și un cetățean care în decembrie 1989 avea 5 ani. Cinci!

La cinci ani un copil știe aproximativ 2.500 de cuvinte, se deplasează singur, e în stare să se ridice după ce cade ca prostul în mufă și poate ține un AK-47 în mânuțe. De asemenea, îl poate utiliza exemplar în împușcarea bolșevicilor trădători de neam și țară. Cel puțin așa spun pediatrii.

Ce nu am spus niciodată, din modestie, este că și eu am luptat la Revoluție.

M-am născut pe 25 iulie 1989 și când s-a declanșat Revoluția eram în fața sediului Comitetului Central împreună cu tata. Ne uitam amândoi la Ceaușescu în timp ce vorbea de la balcon și discutam despre cine o să câștige campionatul. Tata spunea că „Steaua”, eu îi spuneam că nu-mi pasă, eram prea preocupat de situația geopolitică din Blocul Estic și încercam să anticip semnificația căderii Zidului Berlinului.

Da, cu toate că aveam 6 luni în decembrie 1989, vorbeam limba română, franceză și rusă, cântam la trei instrumente și puteam susține o discuție logică și documentată despre istorie și politică. Între timp am uitat toate astea. M-a prostit Facebook-ul.

Într-un moment de furie lăuntrică m-am ridicat pe umerii lui tata și am început să urlu: ”JOS CEAUȘESCU! JOS CEAUȘESCU!”. Lumea a simțit această energie și a început să strige cu mine! Ceaușescu s-a panicat și a dat în bâlbâială la balcon. Iliescu s-a retras din spatele lui și atunci mi-am dat seama că-l lucrează pe fraier și o să ajungă președinte.

Tata e ăla cu geacă neagră. Eu sunt lângă el.
Tata e ăla cu geacă neagră. Eu sunt lângă el.

Știam tot!

A început să se audă zgomot de avioane și tancuri. Mi-am dat seama că-i regie făcută de Sergiu Nicolaescu, dar lumea n-a vrut să mă asculte. Le-am spus că dacă nu acționăm repede o să fugă Ceașcă, dar n-au ascultat. Am fugit în sediul C.C., m-am dus pe acoperiș și m-am prins de elicopterul dictatorului. Dar a venit tata după mine și mi-a spus să mă dau jos că o să cad și fac buba. L-am ascultat, că mna, e tata.

În timp ce coboram cu tata din sediul C.C. am avut o discuție scurtă cu unii de pe acolo. Le-am spus că am simțit din greutatea elicopterului că n-o să meargă prea departe. După bătaia vântului și gradul de înclinare estimam că va ateriza la Snagov. Apoi a apărut Iliescu să calmeze spiritele și cineva a întrebat „cine e domnule Iliescu ăsta?”. N-am apucat să spun ce cred despre el că a urlat cineva „e om bun domnule” și prostimea l-a crezut.

Apoi am plecat acasă. Ne aștepta mama îngrijorată.

După Revoluție mi-a zis o rudă să merg cu tata după certificatul de revoluționar, dar am zis că nu. Am făcut totul din pasiune și dorință de mai bine. Ce fraier am fost. Aveam și eu cărucior de firmă și scutece șmechere….

 

1 Comment
    GEAMANA spune: Răspunde
    septembrie 28th 2018, 13:29

    Pentru cele care spun unde sunt barbatii de alta data eu o sa ii spun adevarul, in cimitire in America. Daca vrea poate sa se duca dupa ei. 🙂

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROSPĂTURI

  • Cine și de ce se menține status quo-ul?
    by George Bonea / 14 decembrie 2019
  • Tu cât Akcent pui pe etica artiștilor?
    by George Bonea / 13 decembrie 2019
  • De citit în drum spre casă – 626
    by George Bonea / 13 decembrie 2019

Categorii

  • Contact
  • De bine
  • De rău
  • Eu?
  • General
  • Meta
  • Stand Up Comedy

SCRIU ȘI P-AICI:

CELE MAI CITITE

  • Interviu cu Geo Scripcariu, monstrul din tren
    by George Bonea / 6 iulie 2017
  • Cine sunt cei 52,34% care n-au votat?
    by George Bonea / 11 noiembrie 2019
  • Taximetristii din București protestează împotriva UBER
    Ce n-au înțeles taximetriștii din existența UBER
    by George Bonea / 30 noiembrie 2016
De citit în drum spre casă - 417by George Bonea / septembrie 28, 2018
De citit în drum spre casă - 418by George Bonea / octombrie 1, 2018

Texte pe mail:

Instagram

© 2019 GEORGEISME. ALL RIGHTS RESERVED.