E bine ca PSD-ul să primească „muie” de la copilul tău?

4

Raluca Jensen, o cunoscută voce din Facebook-ul românesc, a postat pe internet o poză cu fetița ei de câțiva ani în timp ce ține în brațe un carton pe care scrie „muie PSD”.

N-are rost să discutăm despre cine e Raluca Jensen.

Aș putea rezuma totul spunând că e o persoană de o virulență dubioasă, o gură slobodă, o femeie despre care am aflat că a trecut prin atât de multe traume încât aș putea presupune că undeva s-a… mna, mă-nțelegeți. Dar asta rămâne de demonstrat în timp și cu păreri avizate.

Raluca Jensen nu este singura mamă care a pus în brațele copilului, care nu știe nici măcar să citească, un carton cu „muie PSD”, cel mai nou slogan anti-guvernamental.

Eu nu sunt părinte, dar vreau să înțeleg: e bine să-ți implici copilul în asta?

În calitate de comediant am fost pus destul de des în situația de a mă cenzura pentru că „sunt copii la show și nu-i frumos să audă despre sex”, dar am vaga senzație că numeroși pedanți care-și protejează copiii de vulgaritate în artă (sau ce vreți voi să fie stand up-ul) sunt astăzi în Piața Victoriei dând muie unui partid și zâmbind cu mândrie când copiii le imită discursul.

Care e limita acceptată a vulgarității? E bine când copilul e vulgar dacă e o cauză acceptată de părinte? Cum îi explici „muia” unui copil? Dacă un copil te întreabă „de ce se pupă doi bărbați?” (cea mai înfricoșătoare întrebare pentru un homofob),  cum îi explici felarea unui partid?

Cum va înțelege copilul tău că „muia” e doar pentru PSD? Cum îl vei face să înțeleagă că nu poate da „muie” temelor, „muie” prietenilor, „muie” la făcut curat în casă?

Psihoterapeuții ce părere au despre asta?

E ok să le impunem copiilor o politică, așa cum procedăm și cu religia? Dacă peste ani copilul tău, care astăzi dă „muie” PSD-ului, va da „muie” USR-ului? Îl dezmoștenești?

Mulți spun că-i bine să-ți scoți copilul la protest, că-s oricum o generație „de sticlă”, prea sensibili, ținuți în puf. Dar am dubii că un copil sub 10 ani înțelege politica. N-o înțeleg toți adulții, dar un copil. Dacă vrei să-i explici concepte care țin de corectitudine nu știu dacă-i neapărat nevoie să-l duci într-o aglomerație unde se dă „muie”.

Cum îi spui acasă să vorbească frumos ca mai apoi să-l duci într-o mare de „muie”? Cum justifici? „Mami, oamenii ăștia dau muie d-aia deșteaptă, civilizată”?

Mulțumesc anticipat pentru lămurire.

Sursă foto: Facebook Raluca Jensen

Recomandări
4 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *