Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De azi fără gluten. Voi?

De azi m-am hotărât să încep o dietă de 30-40 de zile fără gluten. Probabil că unii dintre voi se vor întreba „de ce?”.

Să știți că n-o fac pentru că empatizez cu glutenul care, pentru cine nu știe, e ținut în crescătorii, în condiții inumane, în picioare, îngrășat forțat, muls cu forța și nu vede lumina zilei niciodată.

O fac pentru că am dermatită. Și după ce am cheltuit pe șampoane/creme/medici cât a dat Trăistariu pe implanturile alea nereușite, m-am hotărât să încerc și o alimentație fără gluten. Am citit io pă internet că glutenu` dă dermatită. Când ești bărbat pupi și moaște (fără gluten) ca să nu-ți pierzi părul.

Dar viața fără gluten se anunță grea. Încă din prima zi.

Astăzi mi-a luat două ore să găsesc pâine fără gluten prin cartier. Fie vorba-ntre noi, o chestie exagerat de scumpă și fărămicioasă. Dar nu pot mânca ouă fără pâine (fără gluten).

Dacă mă citesc oameni care au acest stil de viață aș vrea să-i deranjez cu o serie de întrebări:

  1. Unde prin București se găsește pâine fără gluten? E vreo hipstereală d-asta (neapărat cu prețuri mari, cum altfel!) prin oraș?
  2. Există restaurante/pub-uri/crâșme/spelunci/bodegi care au și chestii fără gluten? Și nu mă refer la localuri specializate pentru o astfel de alimentație că de obicei astea sunt locurile unde nu poți să-ți scoți tovarășii la o bere. Nu vreau să încep să umblu prin RaiulVeganilorCareSePupăCuCâiniiPeGură pentru că n-am ce să mănânc în vechile localuri. Că dacă ajung în astfel de locuri trebuie să-mi schimb prietenii pentru unii fără gluten. E vreo burgerie/pizzerie/șaormerie care acceptă și aglutinați (cuvântul ăsta NU înseamnă „oameni care nu mănâncă gluten, dar ar putea)?
  3. Și-a mai rezolvat cineva dermatita prin regim fără gluten? Nu că am funcționa la fel dar e entuziasmant să știu.

Acestea fiind zise, aștept să văd cum o să decurgă bucata asta de viață fără bere, pizza, burgeri, șaorme, pâine… Poate o să merite. Poate că-ntr-o lună o să arăt ca Valderrama.

Acum vă rog să mă scuzați. Trebuie să fierb niște hrișcă să am ce să „ronțăi” la meciurile de diseară… Ca băieții…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.