Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu e așa grav dacă…

Încep să cred că tot ce se întâmplă în România cu Dragnea&Co. nu este atât de grav. N-are cum să fie Dracu` atât de negru dacă românii protestează pașnic.

Cum să fie nasol?

Nu e așa grav că Dragnea își construiește țara după chipul și dantura lui, o nație știrbă și urâtă. Nu e grav din moment ce românii dau attend pe Facebook la proteste și consideră că și-au făcut treaba.

Nu e grav că economia se duce-n pământ, din moment ce ne place să ne adunăm ocazional la Piața Victoriei și să scandăm la o clădire.

Nu cred că Educația e așa praf în România din moment  ce profesorii, în frunte cu sindicatele, se adună la proteste masive doar când e rost de bani, nu viitor.

Nu cred că-n spitalele noastre e așa rău, că vezi dom`le „colcăie nosocomialele pe pacienți”, dacă medicii protestează doar când se vorbește de bani, nu condiții și evoluție.

Nu cred că țara are nevoie de autostrăzi din moment ce un eveniment auto strânge mai mulți protestatari. Românul vrea, de fapt, drift-uri și miros de cauciuc ars.

Nu cred că românii o duc rău din moment ce un concert moca organizat de Radio Zu adună zeci de mii de oameni. Cum s-o ducă rău ăia dacă au hotărât că puțină mocangeală auditivă e tot ce le trebuie?

Românii n-au nevoie și nu vor mai mult de 3 mici și-o bere gratis. Dacă am vrea mai mult am cere cu pumnul, nu cu palma întinsă.

Nu e grav dacă o dăm caterincoși la proteste despre cum ne pleacă „valorile”, adică marii pești ai furtișagurilor.

România n-o duce așa rău dacă ne permitem să protestăm când avem timp, după muncă, pentru câteva ore, cât ne ține lanterna la telefon.

Lejeritatea protestelor și urletele de disperare provocate de „Apocalipsă Social-Democrată” ne oferă o antiteză tragi-comică. Cum să spui că-i „nasol” când oamenii stau la terasă și sorb degajați între două like-uri date glumițelor despre PSD? Într-o seară de protest nervos sunt însutit mai mulți care Netflix&chill, așteptând serialul cu Udrea.

Nu-i nasol. N-are cum.

Dacă era nasol se bloca țara, se protesta 24/7, se paralizau străzile, se făceau greve colective și multe altele. Poate se spărgea un geam. Ceva. Deschizi presa/social-media și zici că ne îndreptăm spre situația din Venezuela. Deschizi geamul și vezi români mergând relaxați spre mall, terase și oferte.

Dacă ne permitem să protestăm pașnic în fața unor clădiri goale, după program și evenimente de Facebook, înseamnă că-i bine.

 

Un răspuns

  1. George, nu protestam 24/7 pentru ca ne este frica. Ce faci daca protestezi 24/7? OK, Guvernul isi da demisia, se face unul provizoriu iar la urmatoarele alegeri tot PSD aleg unii oameni.
    Daca alegem violenta, lucrurile pot degenera si pot sa moara oameni care poate nu au nici o vina. Inca nu stiu care este solutaia cea mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.