Numele meu este anxietate și am George Bonea.

În țara opulenților săraci

Mi s-a scandalizat bula din Facebook citind un material de pe Recorder. Cică în ultimul an s-au cheltuit peste 3 milioane de lei pe telefoanele mobile destinate bugetarilor. Aparent contribuim cu toții ca angajații din instituțiile publice să se poată bucura la un iPhone 8, iPhone X sau Samsung S8.

Telefonul de serviciu nu poate avea taste, ori cel mult un preț de maxim 1.500 de lei. El trebuie să fie țâță de mâță, cel mai scump de pe piață. Selfie-ul de funcționar public trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Bine, bine, dar unde-i problema?

De ce unii mai trăiesc cu jenanta impresie că reprezentanții țării (la o scară mai mica și funcționarii sunt tot o imagine, precum politicienii) sunt pogorâți dintre cele mai înalte valori ale neamului?

Dacă deschideți bine ochii o să vedeți că toată societatea-i bolnavă de opulența săracului. Știu oameni care nu dau pe mâncare într-un an cât valorează telefonul din buzunar. Mănâncă zilnic covrigi la micul dejun de săraci  (și proști) ce sunt, dar când îi sună „fratemeleu” duc la ureche ultimul model de la Apple sau Samsung.

Sunt cluburile și liceele pline de fătuci care n-au simțul măsurii și al banului, dar pretind să poarte-n plic cele mai scumpe telefoane. Ele săracele nu știu decât poze, Instagram și Facebook, „hobby”-uri demne de telefoane și mai ieftine.

Am văzut ghelboși analfabeți care nu-s în stare să scrie o propoziție scurtă fără greșeli, dar scriu mesaje pe cele mai impozante telefoane.

Știu oameni deștepți (realmente intelectuali) care și-au ciuruit portofelele pentru un rahat de telefon de fiță.

Sunt prea puțini ăștia care-și cunosc nevoile și înțeleg utilitatea și funcționalitatea unui smartphone. Majoritatea sunt o mână de neîmpliniți (pe alte planuri) care-și gonflează endorfinele prin telefoane scumpe.

Vor toți terminale mobile cu camera performante, de parcă-s cine știe ce fotografi. Unii nici măcar nu știu care-i relevanța celor „n-jpe” MP, cifră pe care o citesc cu încredere când pun mâna pe cărămidă.

Funcționarii ăia publici cu iPhone și Samsung ultimul tip sunt crengi din pădurea asta de sărăcii opulente. Ei sunt noi. Când se va repara societatea se vor schimba și ei.

Până atunci… zâmbiți frumos în ecranele mari și scumpe. Fiți fericiți. Nu? Băgați un filtru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.