Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cum procedăm dacă mă îmbolnăvești? 🎧

Nu poți să citești? Ascultă:

O știre recentă, prea puțin mediatizată (dacă mă întrebați pe mine), ne-a anunțat că Lidl a retras de la vânzare un suc în care s-a descoperit o toxină numită „Patulină”. Presa de calitate (Digi, Mediafax, ActiveNews și cred că toate cele care au preluat știrea) n-a avut chef să ne spună și care-i faza cu Patulina.

Jurnaliștii n-au mai avut energie să ofere și informația asta. Așa că am mai dat un Google și am aflat că-i toxică și în cazurile acute poate provoca tot felul de neplăceri: congestii pulmonare, convulsii, probleme gastro. Plus multe altele. Poate n-am eu cele mai bune date, dar sunteți liberă să completați dacă știți mai multe.

În esență, nu-i sănătoasă.

Producătorul sucului, SC Mărul Argintiu, și-a cerut scuze și a cerut retragerea produsului de pe rafturi. Lidl s-a conformat.

Ba mai mult, în mărinimia lor au spus că returnează și cei 9,99 lei (conform prețului dintr-un catalog Lidl) clienților care vin la magazin cu recipientul, nu și cu bonul.

Vă dați seama că treaba asta cu Patulina e destul de nasoală din moment ce te poți duce la Lidl cu o cutie de suc Mărul Argintiu (sortimentul măr&sfeclă) și primești 10 lei. Fără bon.

În general nu poți face nimic fără bon. Excepție când îți dă boală.

Acum, întrebarea mea de consumator (prost și neinformat) e următoarea:
  • Dacă am consumat zilnic, timp de X perioadă de timp, suc natural cu Patulină și în timp mediu-lung dezvolt o problemă de sănătate care are legătură cu băutura respectivă, pe cine dau în judecată?

Sau e caz închis în momentul în care primesc banii pe suc?

Oare statul trebuie să intervină și să amendeze astfel de derapaje? Și astfel de modalități de a rezolva problema? „Vă dăm banii înapoi și nu s-a întâmplat nimic, ce mare patulină….”.

Oare Lidl trebuie să-și asume ceva? Știu că nu-i sucul produs de ei, dar l-au vândut pe rafturile lor, promovat în ofertele lor. Ce, dacă vând cărți de colorat Mein Kampf nu-și asumă?

Sunt debusolat.

Cred că-i de la Patulină.

P.S. – eu personal n-am consumat sucul respectiv că-s greu de impresionat de „cico-urile” naturale, astea stoarse de măicuțe virgine sub lună plină. În majoritatea timpului prefer apa îmbuteliată, sau „apă de la robinet cu etichetă” cum i se mai spune.

P.S. 2 – mai mult am vrut să ridic problema asumării produselor nocive. Și cine plătește pentru îmbolnăvirea populației.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.