Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Un ignorant către purtătorul de cuvânt al BOR

Am citit cu interes interviul realizat de colegii de la Jurnaliștii.ro cu purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Vasile Bănescu. Nu m-am mirat să văd că ostașul lui CEO Daniel își apără glia, dar remarc o oarecare nervozitate și irascibilitate în cadrul bărbaților în rochii negre.

Am impresia că li s-a luat de atâta neobediență la nivel național.

Domnul Bănescu are impresia că românii consideră Catedrala Mânuirii Neamului un kitch național din „ignoranță”, fiind un proiect nefinalizat. Ce discreditare! Poporul ăsta are capacitatea de a prezice kitchul viitorului și dumneavoastră îl discreditați pe motiv că n-a fost pusă ultima foiță de aur la templul opulenței?

Bănescu îi consideră „superficiali” pe critici. N-am cuvinte… Dacă ar exista Cupa Națională a Superficialității, BOR ar învinge detașat. Ar pleca și Iisus de pe crucile din biserici dacă nu l-ar lipi chinezii cu prenadez bun.

Întrebat dacă Mall-ul Creștin e o construcție „megalomanică”, Bănescu o descrie ca fiind „zveltă”. Zveltă? Nimic nu e zvelt în BOR. Poate că ne dorim popi zvelți, capabili să fugă înspre oamenii nevoiași, dar nu pot de burțile mari și lanțurile de aur. Norocul lor că au în dotare cai putere și tapiserii de piele.

Voi conchide această prelegere-n van punctând o altă nimicnicie spusă de gura BOR-ului: „spitalele din România se închid din lipsă de personal, nu din lipsă de bani”. Aparent, nu poate exista o legătură între exodul medicilor și faptul că nu au salarii decente. Medicii pleacă de nebuni, că se plictisesc de atâta lux în România.

N-au rușine pentru că n-au față de cine s-o arate. Dar se usucă și moaștele-n raclă auzind așa prostii. Râde Parascheva de voi cu toți cei 300 și ceva de dinți împrăștiați prin țară sub formă de vestigii.

Abia aștept să stăm la umbra zveltei catedrale. Mereu în umbră, tot în umbră.

 

Sursă foto: ActiveNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.