Olteni, ați primit un stadion. Nu o perspectivă

2
În sfârșit are și Craiova stadion.

De ani de zile se tot întrebau oltenii „muică, dacă am avea 52 de milioane de euro de la UE ce am face cu ei?”. Uite că s-a găsit o întrebuințare.

Mai mare mândria locală că au un loc unde să se adune vreo 30.000 să-i cânte „La Mulți Ani” Olguței, ori lui Dragnea. Adevărul e că Arena Națională de la București nu poate susține câte osanale merită Cel Mai Iubit Partid.

Lasă domnule, ce altceva să faci cu atâția bani?

Să ridici o Catedrală a Olteniei (le dau idei, știu)? Să asfaltezi? Să ignifugheze târgul țigănesc astfel încât să nu mai ardă la controale? Să modernizezi orașul? Cât să-l mai modernizezi? Craiova e cu 100 de ani înaintea celorlalte orașe europene. Tot ce-i mai trebuia era un stadion unde să joace o echipă de locul 3 din Liga I România.

Comicăria e că echipa locală a mâncat bătaie cu 4 la 0 în amicalul de inaugurare. Și de la Slavia Praga, nu vreo Barcelona, Manchester United, ori Bayern Munchen. Halal inaugurare. Mai bine făceau un stadion de 40 milioane de euro și de restul cumpărau fotbaliști. Ori, mai bine: nu mai făceau stadion și făceau echipă!

Dar mna, e bine și așa. Decât nimic. Mai bine nimic poleit.

Cică suporterii au huiduit echipa la finalul meciului. Poate n-au înțeles: n-au venit la stadion să vadă fotbal, ori vreo față nouă a echipei. Meciul a fost pentru a vedea bijuteria arhitecturală. Atât. E ca atunci când te invită niște prieteni, pe care nu-i placi, să le vezi noua casă. Dacă îi vizitezi te uiți la casă, nu îți reconfirmi că-s oameni neinteresanți.

Acestea fiind zise, frumos stadion. Să-i facem și un mileu drăguț, să nu se pună praful insucceselor.

Olteni, ați primit un stadion. Nu o perspectivă 1
Recomandări
2 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *