Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu văd adevărul de părul elevilor

Înainte de toate, să știți că nu retrag ce am scris despre elevul de la liceul din Cluj. Și nici nu mai repet. Găsiți textul aici.
Dar acum avem o altă poveste păroasă. Faza Ploiești.

Doamna profesoară Magda Vasile (matematică), de la Colegiul Național Al. I. Cuza, și-a tuns câțiva elevi în ora de dirigenție. Presa a scris că elevii au ajuns acasă traumatizați. Când am citit titlurile am crezut că elevii au fost tunși cu drujba și unii au sfârșit vangoghian. Adică într-o ureche.

Cum stau lucrurile?

Profesoara, pe fondul unei minți prea-odihnite, s-a declarat deranjată de cocurile băieților din clasă. Știți moțățăul ăla de-l strâng câte unii în vârful capului? Doamna Magda Vasile a considerat că matematica nu se poate învăța dacă-ți tragi pielea scalpului pentru o pieptănătură femeiască (conform DEX, cuvântul „coc”).

Profa a zis că „moțul de samurai” e indecent. Mna, s-a schimbat școala, nu mai e ca pe vremea mea. Și acum 10-15 ani era indecent să-ți faci „moț de samurai”. În timp ce filmai un sex oral în toaleta școlii. Și puneai pe DC++. Asta era indecent.
Tot profa a zis că-i contrar regulamentului școlar. Poate că-i adevărat. Poate că acolo scrie negru pe alb: „La școală n-ai voie cu cox, heroină, LSD și moț de samurai”. Citiți regulamentul.

Ce mai spune profesoara?

Că elevii sunt preocupați de păr și-n timpul orelor își tot aranjează șuvițele precum niște domnișoare prețioase. Am adăugat eu partea cu „domnișoare prețioase” pentru c-o cred. Cred cu tărie că-s elevi (mai) preocupați de aspect decât de învățat. Eu am fost contemporan cu generația Emo, unii-și întindeau părul cu placa la școală. Băieți. Alte vremuri.

Problema e că-n școlile de stat profesorii-și permit chestii personale cu elevii: să-i atingă, să-i tundă, să-i dea cu capul de tablă. Chestii intime, de contact. Pe la privat am auzit că nu se ating, nu interacționează atât de mult fizic. Pare o atmosferă mai rece, dar și scandalurile-s mai puține.

Doamna Magda Vasile și-a permis să-și tundă câțiva elevi.

Ea spune că-n spirit de glumă și că a tăiat câteva fire de păr. Nu știu de ce, dar am vaga impresie că nu minte. Sunt sigur că s-au hlizit cu toții-n clasă. Și ceva-mi spune că n-a tăiat de nebună din podoaba samurailor. Dar, din păcate, și-a permis gestul. Dac-o ardea protocolar, și îi suna pe părinți să le spună că regulamentul nu permite „moț de samurai”. Nu mai era profa trendy-cool-neboonă care tunde la oră, dar… nu mai era nici proba nebună care tunde la oră.

Din experiența de elev știu că nu-i de glumă cu mucoșii. Ăștia au toane, sunt răzbunători. Sunt dați peste cap de hormonii care strigă „Hai să pierdem ceva! Ce spui de vrginitate?”.

Oricum, auzisem un părinte care vorbea despre „trauma” fiului. „Dacă îi tremura profesoarei mâna în timp ce manevra foarfeca?”. Aoleu! Vai de mine! Îi făcea o gaură de pierce plodului, mare brânză. Hai să nu fim părinți panicarzi și castratori cu micul samurai. Cred și eu că s-a victimizat acasă, că l-a tuns „tânpita aia de mate”, dar o să plângă mai mult când o să-și ia papucii de la tipa pentru care a renunțat la freză.

Acestea fiind zise, adevărul e și acum la mijloc. Profa și-a permis prea mult și elevii posesori de coc sunt niște domnișoare, nu samurai.
Și-s ferm convins că Soros a dat bani grei ca elevii ăia să-și lase părul mare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.