Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre oameni de fecale*

*doresc să menționez că acest blog are de gând să mențină standardele lingvistice la un nivel înalt, fiind citit de oameni cu studii, unii chiar cu facultăți terminate aproape, nu doar la distanță. De aceea, voi utiliza sinonime pompoase pentru „căcat”. Pentru că totuși, nu vorbim ca la ușa sălii de pariuri sportive.

Mulțumesc.

Să spunem că ai o emisiune TV. E așa cum poate ea pentru un trust mare ca un coș în frunte într-o zi de party. Show-ul e simplu. Trăncăneală, chiloțăreală, discuții futile. În această emisiune chemi tot felul de euglene și buruieni, dar din când în când ai și câte un invitat decent.

Ce faci cu acel invitat decent?

Păi, tu știi că decența nu prinde la prostime (target-ul tău), așa că-l lucrezi psihotronic. Îi spui (prin minionii tăi) că-l inviți pentru o discuție despre cariera lui (sanchi!), dar tu vrei să afli chestii intime: ce boli a mai avut, cum s-a tratat, dacă a plâns, dacă a plâns cu muci… D-astea.

La naiba, pentru ce există televiziune?

Invitatul se supără pe mitocănia ta. Îți reproșează cât se poate de decent și echilibrat că așa nu se face. Tu te enervezi ca țăranul pe sat.
Îi reproșezi invitatului că l-ai ajutat cândva. Ba chiar că la alte emisiuni a spus chestii intime. La tine-n cocină de ce nu spune? Invitatul se apără, că n-a vrut să le spună, dar a fost pus într-o situație similară: ambuscadă emoțională. De data asta n-a mai picat în plasă.
Tu te bășici și recunoști printre dinți, evitând contactul vizual cu interlocutorul, că ești un om de nimic și că ai făcut multe porcării pentru trafic. O nouă porcărie urmează după acest moment. Stă scris pe burtieră.

Momentul devine ușor penibil. Invitatul, „prietenul” tău, nu vrea deloc să spună chestii intime. Tu insiști că știi sigur că n-are nimic mai valoros de spus. El nu vrea și pace. Un bou care nu-și spune durerea la TV. Ce nesimțit!

Tu te oftici și te juri, pe interior, că nu-l mai inviți niciodată.

Totul se termină în coadă de pește, cu tine înfierbântat de nervi și un invitat amuzat de penibilul situației.
Dar ce bine că toate astea-s zămisliri ale imaginației și astfel de oameni plini de scăpău nu există.

Și acum, fără absolut nici măcar o legătură, vă invit să vedeți următorul clip, din emisiunea „Răi da Buni”, fenomen TV realizat de genialul Mihai Morar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.