Numele meu este anxietate și am George Bonea.

România îți dă speranțe până mori

Acum puțin timp, mai exact pe 3 octombrie 2017, România era condamnată la CEDO pentru că nu a fost în stare să apere un copil de furia tatălui. Acest stat inapt a fost obligat să-i plătească copilului 10.000 de euro (puțin, jenant de puțin) pentru faptul că n-a fost în stare să-l țină departe de bărbatul violent.

Adică tatăl îl bătea de-l snopea, Poliția venea mereu să-l liniștească și abia la a patra vizită au zis să acționeze. Dar Justiția a spus că-i ok, că nu-l bate așa rău și că-i bine să locuiască împreună. Și evident că puștiul și-a mai luat bătaie.

Dar aventurile României Incapabile nu se opresc aici.

Un bărbat din Botoșani și-a înjunghiat în gât copila de 5 ani, după ce s-a îmbătat muci și s-a certat cu muierea. Lumea, aceeași proverbială „lume”, spune că era un bărbat violent și-și bătea des copilul și soția. Dar ce să-i faci? Că doar nu le bătea mortal. Cum să-l condamni pe bietul om pentru o bătută tradițională?

Și furia abia acum se acutizeaza.

Un tată din Vaslui și-a bătut fata de 15 ani pentru că aceasta voia la școală, nu la muncă. Ba chiar s-a gândit s-o caută de virginitate cu un deget. Cum altfel?

Ce s-a decis? Că e minunat dacă tânăra locuiește în continuare alături de tatăl abuzator, probabil fiind sub observație. Nu vreau să contest decizia luată de cei de la DGASPC Vaslui pentru că-s sigur că în echipa lor sunt psihologi competenți și, probabil, s-au gândit că dacă o duc pe fată la o casă de copii o să-i fie și mai rău.

Foarte bine. S-o lase pe tânără cu familie. Dar nu cu tatăl. Ce mai caută ăla în peisaj? De ce e liber? De ce n-are o brățară electronică la picior și interdicție să se apropie la mai puțin de 1 km de fiică? De ce mai doarme sub același acoperiș cu victima și de ce așteptăm să se întâmple inevitabilul ca mai apoi să ne spună iar CEDO, „România, de ce ești atât de proastă?”.

Jur că uneori România e ca boul ăla care se uită la tine când ești jefuit pe stradă, scoate telefonul, filmează totul râzând și la final spune „n-am văzut nimic” în timp ce dispare cu ultimele tale speranțe că se va face dreptate.

Într-un univers paralel România l-a prins pe Hitler după război:
  • Hitler, ce ne facem noi cu tine? De ce ai omorât toți evreii ăia?
  • Nu-i suport! Să moară! TOȚI!
  • Bine, bine… înțeleg… uite cum facem. Ai omorât doar vreo 6 milioane. Îți dăm drumul în libertate și o casă de protocol în cartierul evreiesc. Ok?
  • Super! Să moară toți! MOARTE!
  • Bine, bine, lasă prostiile. Deci, stai acolo printre evrei și ești cuminte, da?
  • ÎI OMOR PE TOȚI!
  • Băi, ești mortal de comic. Uite, îți dăm și gratuitate la gaze câteva luni, până te pui pe picioarele tale, da?
  • GAZE, DAAAA!
  • Hai, pleacă acasă și să nu mai faci prostii, da?
  • MOARTE LA EVREI!
  • Comic mai ești…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.