Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Ce te doare pe tine că pupăm noi moaște?”

Mi s-a zis fraza de mai sus. Pe bune dreptate, ce ne doare pe noi, ateii?

Adevărul e că nu ne doare. Dacă nu doare prostia stați liniștiți că nu doare nici resemnarea. Nu se trezesc ateii dimineața cu junghiuri intercostale și spun „aaa, iar pupă ăștia moaște! Mamă ce durere!”.

Când intri în secta ateilor, prin adolescență, ești mai înrăit. Simți niscaiva usturimi și mâncărimi în fața manifestărilor creștinopate, dar totul e psihosomatic.

Mai târziu te resemnezi și cu asta basta.

Știți ce doare? Doare să afli că primarul din Voluntari, soția doamnei Firea, cheltuie din banii publici sute de mii de euro pentru a trimite la măruntaiele Paraschivei vreo 6.000 de oameni.

150 de autocare au plecat din Voluntari, Ilfov, cu destinația Iași. Totul cu mărinimia lui Pandelica, mama lui de băiat bun.

Dacă-l rugai pe Pandelică să investească în școlile din Voluntari îl auzeai spunând că n-are bani. Nici de școală, nici de drumuri, parcuri, biblioteci, o policlinică, ceva. De fapt, poate-s eu prost și nu știu situația din teren. Poate că Voluntariul e un fel de Monaco și are de toate. Așa că-și permite să ofere excursii moca unor bieți oameni care vor să pupe o nălucă.

Bă, ce proști noi ăștia din București. Stăm în satul ăsta de capitală, când locuitorii din Voluntari trăiesc într-o metropolă atât de bogată încât primarul oferă, gratis, excursii science-fiction.

Și noi, ăștia care „nu mai putem de durere” când pupă unii oase, ne uităm resemnați cum se aruncă pe fereastră bani. Banii tuturor.

Dar mna, ne resemnăm, toți avem un viciu. Paraschiva e LSD-ul românului. O pupi și-ți iei filme: c-o să trăiești sănătos, fericit și-o s-o ducă țara mai bine. Drog. Astea-s efecte de drog. Doar pe la Untold mai vezi așa optimism halucinogen.

Problema e că Parascheva dă dependeță. O pupi o singură dată și apoi nu poți să te mai lași. Trebuie s-o pupi anual, altfel intri în sevraj și simți că te bate Dumnezeu… E îngrozitor. Bieții oameni. Sunt de dus la dezmoașteficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.