Vă rog frumos, nu mai strângeți gunoaiele altora

3

Știți ce nu-mi place? Nu-mi plac oamenii care lasă gunoaie peste tot pe unde merg.

În schimb, știți ce mă enervează? Mă enervează ăia care strâng gunoaiele jegurilor menționate mai sus.

Cum își pun ei tricourile de campanie și pleacă să strângă mizeria din vârf de munte, uneori cu un car de reportaj pe urme. Și noi ne uităm la televizor și spunem „ce oameni buni, ce eroi!”. Nu știu dacă-s eroi. În viziunea mea, eroii bat infractorii nu cumpără sicrie victimelor.

Gestul de a te duce în pădure, sau pe plajă, pentru a strânge mizeria unor porci e în zadar. Este efectiv muncă în zadar. Ce, dacă te duci să faci curat în garsoniera unui horder ăla n-o să mai strângă mizerii până la tavan? Dacă igienizezi apartamentul unei corporatiste cu 40 de pisici (și eventual îi mai dai din feline) aia n-o să mai adune regrete și pisici?

Să fim serioși.

Da bă Bonea, dar e pentru pădurile noastre!”. Nu știu ce să zic… „Pădurile noastre”, înțeleg, dar dacă tu consumi resurse anual pentru a strânge gunoaiele după niște gunoaie n-o să ajungem nicăieri.
Cu banii cheltuiți de toate ONG-urile care fac astfel de manifestări (benzină, tricouri, saci, draci, laci) poți să plătești niște salarii, oameni care să stea în zonele unde se relaxează boii și scroafele și să dea amenzi. Amenzi pe care statul să stea geană că-s plătite.

A, nu există o lege pentru asta? Foarte bine, adună voluntarii pe care-i scoți pe munte la curățenie și hai s-o punem de un protest, ceva prin care să presăm aleșii.

Scoatem elevi la strâns gunoaie. Credem că ei se uită la pajiștea plină de PET-uri și-și spun „uite domnule, ce urât, eu n-o să fac așa”. Printre elevii ăia sigur e unul care spune „ce tare, tu te distrezi și alții strâng după tine!”.

Ăsta e circuitul gunoaielor în natură. E un cerc vicios.

Îngălații care lasă mizerie votează gunoaie -gunoaiele nu dau legi pentru că nu-s presate – tu te duci să strângi mizeria altora și să te lamentezi.

„Bonea, puterea exemplului!”. Asta merge la copii și maimuțe. Românul, adult, învață cu amenzi, cu rușine, cu biciul pe spate. Bine, un bici de firmă, cu paiete, ceva de fițe de la mall.

Oricum, nu vor învăța nimic dacă vor vedea mereu că-i curat unde cândva au lăsat jeg. Vor crede, cu superioritate, că așa trebuie. „Păi plătesc taxe la stat, e normal să curețe după mine, nu?”.

Nu supraestimați niciodată mintea odihnită a porcului odihnit pe plajă sau la munte.

Recomandări
3 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *