Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oracolul Online – 14 – Alexandru Pop

Alexandru Pop, atât cât îl cunosc eu de pe Facebook, pare deștept. Are barbă și ochelari. De asemenea, pare și implicat, fiind în 90% din poze alături de doamna lui. Toate astea mă fac să vreau să știu mai multe despre omul Alexandru Pop.

Este el cel care într-o zi îmi va spune „George, ce spui de un weekend la Bulgari cu domnițele? Plătesc eu tot”? Să vedem.

  1. De la ce vine „Dy” de pe Facebook?

E o rămășiță dintr-un nick pe care il foloseam când eram tânăr gamer și numele real nu era mișto. Asta e tot ce-a mai rămas din el. Nu o să intru în detaliile jenante ale numelui pe care îl foloseam online când aveam 12 ani.

 

  1. Avem 75 de prieteni în comun și noi n-am băut o bere. Nu că am băut cu ceilalți, dar dacă ai da o bere unde am merge?

Știu că trendul acum printre băutorii de bere sunt micro-brews și tot felul de beri exotice, importate din Kirghistan și ținute 3 luni intr-un grajd cu bizoni dar eu sunt, la capitolul ăsta cel puțin, un om mai simplu. Dă-mi un bar unde poți să te auzi de muzică și unde au o bere brună și sunt mulțumit. Asta e o invitație, nu?

 

  1. Te văd secretos pe Facebook. Ce lucrezi? Cum contribui la PIB? Sau îți e rușine că încă stai pe banii părinților, ori (mai rău) pe banii prietenei?

Aveam înainte trecut locul de muncă. Doar că primeam cam prea des întrebări care n-aveau nicio treabă cu ce făceam și m-am plictisit să explic ce fac de fapt. „Când îmi vine comanda asta?”, „E bun produsul ăsta?”, „Cum fac un retur la voi?”. Am pe detaliile astea interensante LinkedIn dar acolo singurii mei prieteni sunt vreo 300 de recruiteri. Mi s-a înamplat și într-un local chestia asta. Aveam un tricou de la muncă și m-a întrebat barmanul dacă pot să-l ajut cu o comandă pentru a cumpărat un calculator de la noi.

Și apropo, ce-ar fi așa rușinos dacă aș fi bărbat întreținut de prietenă?

  1. Bucureștean? O amintire scurtă și profundă din locul de baștină?

Majoritatea oamenilor care s-au născut la mai puțin de 100 – 150 de km de București ajung să locuiască aici. Doar n-o să trăiesc în Giurgiu, cine angajează progamatori acolo?

În Giurgiu majoritatea lucrurilor sunt făcute pe jumătate, sau mai puțin. Toate mai puțin votul pentru PSD (acolo votăm cu două mâini) Țin minte și acum că ne duceau (prin generală parcă. Cred) la singurul cinematograf din oraș și zgârciții ăia, probabil ca să scape de noi mai repede, tăiau bucăți din filme. Mă simțeam cretin că nu înțelegeam cum se leagă chestiile între ele în filmele alea când ăia tăiaseră jumătate de oră de film. Mihai Viteazu câștiga acum, 2 secunde mai încolo îl fugăreau turcii, Harry Potter era în camera lor, după era pe mătură și tocmai câștigase meciul.

 

  1. Cu cine ai votat la ultimele alegeri? Ești mulțumit?

Partidele românești sunt, din ce am observat, un mix ciudat de competență și căpușe. Pentru fiecare candidat bun pe ai șansele să-l vezi pe listele unui partid ai șanse să mai găsești 2-3 căpușe așa că te mulțumești cu ce poți. Dar revenind la întrebare, am votat cu NuPSD și sunt oarecum mulțumit. 6 luni mai încolo NuPSD încă nu e PSD chiar dacă nu prea avem o opoziție solida momentan. Ba chiar sunt oarecum fericit cu câțiva membri de la USR și PNL din tura asta (un anume Claudiu, altul pe nume Florin). Dar e încă devreme, mai au 3 ani jumate de mandat.

 

  1. Când nu ești rațional cum ești? Te rogi? Crezi în vreun Doamne-Doamne?

Edgy și răutăcios, am obsevat. Dar nu ader la nicio superstiție sau religie, din fericire. Nu tu zodii, nu energii cuantice, conștiințe golbale, zei, spiriduși, karma, veganism sau SimonaHalepism.

 

  1. Avem aceeași vârstă. Ceva hobby-uri în comun? Ce-ți place să faci?

Games, politică și seriale. Două din ele îmi plac, unul din ele e un fel de BDSM. Te las să ghicești care.

 

Ca main hobby aș zice jocurile și mă bucur că nu mai e la fel de taboo ca acum vreo 10 ani când se uita lumea urât la tine dacă ziceai că îți place să te joci pe PC. E o industrie interesantă care dezvoltă chestii din ce în ce mai inovative și frumoase și merită urmărită chiar dacă nu ești fan. Dar dacă ești fan cu atât mai bine.

 

  1. Cele mai de încredere site-uri de știri și informații. Simt că ești omul care le știe.

E greu aici. Găsești bias și greșeli în aproape toate părțile, fie că sunt internaționale și recunoscute (ca CNN, BBC, Reuters etc) sau interne (Agerpres, Digi, HotNews etc). Chiar săptămânile trecute am văzut pe Agerpres și Capital (de la Capital n-am atâtea așteptări dar de la Agerpes mai am) un articol în care practic promovau OneCoin. OneCoin e renumit pentru că e o schemă piramidală și ăia implicați au mai fost băgați in scheme de genul ăsta. Dar Agerpes o promova ca o formă legitimă de crypto-currency. Agerpres, nu ȘtiriPeSurse sau Realitatea.

 

Diferența dintre astea mai bune și celelalte e că, deobicei, când îi trage lumea de mânecă pentru că greșesc au tendința să recunoască și să corecteze informațiile.

Concluzia – Iau mereu din 3 surse și cu sare. Și dacă toate alea 3 surse au același text e bullshit.

 

  1. Dacă iubita ta ar spune într-o zi că votează cu PSD-ul, semnează pentru Coaliția pentru Familie și vrea să mergeți împreună la Arsenie Boca, ce ai spune/face?

Aș avea un șoc mic, recunosc. După, aia e. Ca exemplu, una din bunicile mele votează cu PSD și bunicul cu PNL, deci există viață și după diviziuni politice. Și ei sunt impreună de vreo 50 de ani, give or take. Mergem la ei pentru consiliere dacă e ceva.

 

  1. O glumă bună? Video? Ceva amuzant, orice.

Fix azi PSD votează să-și dea jos propriul guvern (n.n. – interviul e făcut pe 21.06.2017). Așa că o să apelez la poza asta a lui Vasile™. Acum te rog să mă scuzi, trebuie să scot popcornul de la microunde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.