Oare teleshopping-ul a fost inventat pentru proști?

10
Cum a fost inventat teleshopping-ul?

Cred că a apărut când un gigel cu garajul plin de acareturi și-a dat seama că trebuie să-și vândă nimicurile. Furtunul din grădină, niște scaune fistichii, un aparat ciudat care-ți vibrează călcâiele ș.a.m.d..

Dar cum naiba să le vinzi când n-ai bugetul de promovare al marilor companii?
Apelezi la o televiziune mică și disperată după conținut, faci un video lung, banal, stupid, ieftin și repetitiv și te rogi.
Te cauți puțin de bani și angajezi și câțiva actorași pe care-i pui să citească niște texte total lipsite de credibilitate. În aproximativ 5 minute trebuie să inserezi cât mai multe cuvinte despre care tu știi că-s bune în vânzări: „ACUM!”, „OFERTĂ!”, „CADOU!”, „ȘANSĂ UNICĂ!”.


Cum încă trăim în epoca în care unii cred că tot ce e la TV e bun (urmând s-o înlocuim cu „tot ce e pe internet e bun”), e clar că acareturile de la teleshopping se vând. Poate că nu ca-n anii de glorie, când probabil zbârnâiau telefoanele pentru comenzi, dar unde-i ofertă e clar și cerere.

Furtunul Minune, Furculița Incredibilă, Măsuța Extraordinară, Șoseta WOW (la care mai primești cadou o șosetă).

Toate astea, și multe altele, sunt nimicuri de care n-ai nevoie, dar o minte netedă precum autostrăzile pe care nu le avem o să-ți spună „știi ce? Chiar îmi trebuie o măsuță urâtă, cu roți. Uite, ăla pune sculele pe ea! WOW! Super super!”.

Și cumperi.

Teleshopping-ul e o nebunie la nivel mondial. În SUA se fac mii de astfel de reclame. În Africa se vinde și apă chioară. Noi nu suntem departe. Cred că-ntr-o perioadă se vindeau mai multe tigăi minune decât cărți.


Teleshopping-ul a convins zeci de mii de oameni că poți face mușchi stând în fund și lăsându-te curentat.

Unii vor interzicerea teleshopping-ului. Eu nu. E distractiv. E umor involuntar. De ce să-l interzicem? Ne e frică de faptul c-o să mergem vreodată la rude-n vizită și-o să găsim în sufragerie Măsuța Universală? Ăsta da șut în ADN și respectul de sine…

Asta e, n-ai ce-i face… mă-ta cumpără de la teleshopping. Învață să trăiești cu o astfel de rușine, eventual spui că ești înfiat de la o familie de drogați care, de bine de rău, nu-și dădeau banii pe toate rahaturile inutile.

Recomandări
10 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *