Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cronica unei drame anticipate

N-ai timp să citești? Ascultă:

Iarna trecută a căzut o parte din acoperișul fostei fabrici de bere Bragadiru.

Pentru cine nu știe „ce?” și „unde?”, Fabrica de Bere Bragadiru e pe linia tramvaiului 32, cum pleci din Rahova spre București. Ori la Piața George Coșbuc. Acolo unde florile au prețuri de 10 ori mai mici.

La începutul anului, când a dat zăpada aia de se plimba Firea cu televiziunile pe străzi, s-a prăbușit o parte din acoperiș. Te așteptai ca între timp să se-ntâmple ceva, doar au trecut 4 luni. Să-l repare. Ceva.

Astăzi clădirea e la fel. Adică în paragină. Câteva bucăți din ea sunt prăvălite pe trotuar, zona e împrejmuită cu gărdulețe și o mașină a poliției comunitare stă „de pază”. Pândesc clădirea, să nu cadă pe neanunțate.

Prin dreptul acestui monument istoric trec zilnic mii de oameni, în mașinile personale, în tramvaie, autobuze, pe biciclete. Se pare că încă nu și-a pus nimeni problema că sunt șanse să cadă de tot. Ori să se mai desprindă bucăți. Nu se știe.

Știu că-i monument și asta înseamnă un regim special, interese și alte mișculațiuni.

Dacă-s planuri ca acolo să se facă un viitor mall? Ori o clădire de birouri? Nu știm noi combinații d-astea. Dar până la noi ordine stăm cu ruina deasupra capului și parcă văd deja știrile:

Doi morți și cinci răniți după prăbușirea totală a fostei fabrici Bragadiru. Clădirea era în paragină de luni bune, dar responsabilii n-au făcut nimic, doar au închis trotuarul și au pus comunitari să supravegheze”.

Poate că mă panichez eu degeaba. Sincer, aș sta ceva mai liniștit dacă Firea și colegii ei de partid s-ar duce în subsolul clădirii și ar face câteva teste minore de siguranță: să țipe, să trântească niște oale, să lovească o grindă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.