Ce n-au înțeles taximetriștii din existența UBER

20

Update 19 decembrie 2017: Firea vrea să interzică Uber și Taxify. A zis c-o să vorbească ea cu taximetriștii să nu mai fie nașpa.

Acum câteva zile, pe când mergeam cu un UBER spre casă, discutam cu șoferul și îi spuneam că mă miră faptul că la noi n-a început încă un scandal între taximetriști și UBER. Mi-a zis că n-o să apară, poate doar câteva șicanări, dar nimic serios pentru că au „altfel de public”.

N-au trecut 48 de ore de la discuție că un banner cu o reclamă UBER, amplasat la Aeroportul Otopeni, a pornit jihadul galben (pentru că taxiurile-s galbene, d-aia).

Au făcut un protest, se anunță altele și se adună în găști, comandă mașini UBER și când îi prind pe șoferi le distrug mașinile. Din categoria goriliană „nu te plac, nu stau la discuții, îți sparg fața!”.

Din păcate pentru minoritatea aia de taximetriști care merită toți banii, plebea învârtitoare de covrig pe combinație reușește să răcească și mai rău relația cu potențialul client.

Dacă acești „jepcari”, așa cum îi știe o mare parte din clienți, s-ar preocupa mai mult de felia lor de afacere și ar lăsa UBER-ul în pace, multe s-ar schimba. În viața lor.

UBER-ul este concurența pe care aceste dricuri trăncănitoare și soioase n-au avut-o niciodată. Toate bijniss-urile au concurență, așa evoluează specia. Carrefour n-a sărit cu ouă pe magazinele Kaufland și prostituatele n-au luat politicienii la bătaie pentru că le fură pula de la gură. Cu toții au acceptat concurența și-au căutat să-și perfecționeze afacerea.

Taximetriștii nu.

Au rămas LA FEL! Și îi iau pe toți așa cum sunt ca imagine de ansamblu. Dacă mergem acum, oriunde, în orice stație de taxiuri din București, o să vedeți că 90% dintre ei sunt îngălați, leneși, comozi, zeflemitori și combinatori. Ăia buni nu stau printre ei că n-au loc. Sunt goniți. „Strică piața”.

Sunteți o gașcă de combinagii, frustrați pe sistem și pe viață, cu o sinistră satisfacție în a fenta omul cu 1-2 lei, să-l mai ocoliți un kilometru, ori să-i dublați tariful pentru că „n-am drum pe acolo boss”.

Vă închideți aplicațiile la evenimentele mari ca să vă pescuim de pe străzi la prețuri triple. Nu răspundeți centralistei la comenzi, dar vă plasați în zonă și așteptați să vă facă fraierul cu mâna și să-i spuneți că „nu mai merge aparatul faraoane”.

N-ați schimbat nimic. Mașini la fel de murdare, condiții de autobuz comunal și n-aveți niciodată rest. 8 lei e 10 pentru voi. 7 lei tot 10. 6 lei înseamnă 8. Și tot așa.

E tariful mic și nesustenabil? Spuneți. Urlați. Vociferați. Vreți 2 lei/kilometru în schimbul unor condiții? Foarte bine. Îi dăm. Dar să merite.

Bon nu dați. Nici bună ziua.

Mulți dintre voi nu sunteți în stare să purtați o conversație decentă și unii șoferi au fețe de Facultatea Rahova&Jilava. Foarte bine, reintegrarea în câmpul muncii, dar o mai mare atenție asupra angajaților. Cât de des se fac teste psihologice?

Conduceți prost, riscant și dezinteresat.

Vă cred că sunteți supărați pe stat. Să vă dea domnule Cioloș/Dragnea/Dumnezeu tot ce vreți. Dar problema voastră e cu statul, nu cu UBER. Cu politicienii ați vrut să vă complaceți atâția ani.

Schimbați ceva la voi. Măcar cămașa.

Taximetristii din București protestează împotriva UBER
Recomandări
20 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *