Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce nu arestează polițistul de la rutieră politicienii hoți?

Am văzut filmarea de mai jos și mi-am adus aminte de alte discuții avute cu numeroși oameni despre organele țării. Concluzia? Românii nu știu cum funcționează legea și, mai important, nu știu care-i structura statului și cine/ce trebuie să facă.

Nu s-a întâmplat niciodată să vorbiți cu cineva și să spună că „Iohannis nu face nimic!”, că președintele trebuie să concedieze parlamentari, să-i aresteze, să taie în carne vie. Păi de ce l-am votat, să stea acolo ca mutul? Trăim acest Vadim Regretus.

Când a fost scandalul de acum două săptămâni, cu baba care traversa neregulamentar încătușată de 7 polițiști, au început unii să vocifereze că polițiștii „mai bine” ar prinde hoții din politică, să lase oamenii să traverseze aiurea că nu încurcă pe nimeni.

Probabil că cineva, cândva, trebuie să le explice tuturor românilor cum funcționează legea, cine și cum trebuie aplicată. Vedem deja în știrea de mai sus cum Poliția e fix „pielea sulii”. E clar că ai o mare problemă de credibilitate ca instituție dacă oamenii încalcă legea lângă tine. Știu, știu, polițiștii „mai bine” ar curăța șoselele de șoferii nebuni, dar să lase bieții șoferi și „mai bine” să aresteze corupții, nu?

Mulți au impresia că polițistul Marcel, după ce iese din tura lui de dirijat traficul într-o intersecție aglomerată, își schimbă vesta reflectorizantă cu un sacou și începe să studieze dosarele corupților, iar până seara arestează trei politicieni. Apoi se odihnește pentru că dimineața la 8 e iar trafic în intersecția de la Piața Unirii.

„Mai bine” învață românii care-i rolul fiecărei structuri în parte și „mai bine” respectă legea, ca să nu-l mai amendeze bietul polițist de la rutieră și să-și vadă liniștit de arestat corupți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.