Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oina, poate ultimul sport corect

Dacă de mâine oina ar ajunge cel mai practicat sport din lume și mii de plozi și-ar cumpăra tricouri, fulare, șepci, căni și prezervative cu FC Oină Madrid, în secunda 2 sportul ăsta s-ar duce dracu’ din cauza bijnissmenilor/conducătorilor. Și din momentul în care un sport devine religie cu greu mai poți schimba ceva.

Asta se întâmplă acum cu fotbalul. Și tenisul.

Și boxul. Și încet încet o să aflăm că orice sport care produce bani a fost și este coruptibil. Asta nu mă miră. Există o mafie a păpușilor Barbie, de ce n-ar exista una a fotbalului? Dar ce faci din momentul în care știi cu dovezi că pasiunea ta e una mincinoasă? Cum te raportezi la idolii tăi când vezi că au trucat, mințit și s-au vândut pentru bani?

Nu poți să crezi orbește în ceva doar pentru că-ți aduce alinare și pare că-ți dă un sens. Nu poți crede-n fotbal când vezi câți corupți fac jocurile, doar așa că-ți plac ție două culori și n-ai ce altceva să vezi duminică la TV. Nu poți crede la nesfârșit în tenis când auzi că și acolo se vând jucătorii. Și pe ce sume. Poate că sportul face bine la sănătate, dar în doze fanatice dăunează la cap.

Și dacă aș pune tot ce am scris mai sus într-un film el s-ar numi “Concussion”.

Cu Will Smith. Despre mafia din spatele sporturilor și cum mulți oameni (mai ales ăia pasionați de X sport) sunt de fapt niște pioni aducători de bani.

Despre ce e filmul? Un doctor care-și bagă prea mult inteligența în Liga Națională de Fotbal American (NFL). Descoperă că fotbaliștii au fost mințiți și că tot ce fac ei îi poate omorî. Citez „omul n-a fost făcut de Dumnezeu pentru a juca fotbal american”. Și evident că personajul principal are probleme din momentul în care face această afirmație pentru că-și pune în cap fabrica de fotbaliști = bani.

Ca să fie mai ușor de înțeles, să spunem că-n România doctorul Marcel descoperă că toți fotbaliștii se tâmpesc din primul moment când dau cu piciorul în minge. Are loc o nebuloasă chimică în creierul lor și înnebunesc. Și doctorul Marcel apare la TV și spune: „fotbalul nu-i sănătos. Omul n-a fost făcut să dea cu piciorul în bășică. Atâția fotbaliști care astăzi au probleme și nu pot lega o frază în română: Hagi, Claudiu Răducanu, Nicolae Mitea, ș.a.m.d.”. Ce se va întâmpla cu doctorul Marcel? O să-l urască toată industria fotbalului, de la boss-ul federației până la ultimul suporter.

E, asta o să vedeți în Concussion.

Doar că doctorul din film are mare dreptate și a făcut o descoperire extraordinară pentru omenire: nu-i bine să ne lovim în cap, chiar dacă avem cască.

Poveste adevărată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.