B.UG. Mafia, singura trupă care se asortează cu Loganul tunat

4

Ascultam în această dimineață matinalul de la Pro FM. Bun, ceva finuț. N-ai ce-i face, Gheorghe e Gheorghe (între timp a plecat de la Pro FM, update 3.09.2016), și când îi beștelește pe unii o face finuț. În special în dimineața asta când îi lua peste picior pe creștinii care ar trimite înapoi sirienii hăituiți de ISIS. Și mai e ceva: Gheorghe n-are fericirea aia falsă-n voce. Știți vocea aia super veselă de la radio care te anunță că “a fost ora 9 și 30 de minute și tu asculți…”? Omule, ai anunțat ora, nu că ai câștigat la Loto. Treci peste.

Revenind la titlu.

Moment muzical la Pro FM: B.U.G. Mafia, cea mai nouă piesă (care e la fel ca toate celelalte). Ascultând ce zic mafioții acolo mi-am dat seama că Hanna Montana/Miley Cyrus a evoluat muzical mai mult decât băiețașii de la Mafia. Ok, Miley a trecut de la copilița Disney la porno-copilița Disney, dar în viața ei s-a produs o metamorfoză. Bună-rea, a schimbat ceva. În timp ce Tataee, Caddy și BăiatulĂlaSupăratDeZiceDoarMuiePulaZdreață sunt la fel. LA FEL! Bă-băiatule, la fel! Identici. Idem. Nimic schimbat. Nimic reparat. Nimic îmbunătățit. Nimic. Tot ei care strigă „Suntem mulți/ Suntem răi/ Suntem numa’ 3!”.


Și apoi am început să mă gândesc: “oare ce oameni sunt fani B.U.G. Mafia?”. A spus cineva vreodată „muzica B.U.G. m-a ajutat în viață să răzbat și să-mi fac un rost. Așa am reușit să deschid acest lanț de spălătorii auto”?

Ok, o să-ntrebi “ce bă Bonea, știi tu ce e rap-ul/hip-hop-ul?”.

Sincer, nu. Dacă vorbim doar de România am rămas mereu fidel unor piese de la Deceneu și Sindicatul R.A.N.S., dar în rest ce-mi mai zboară pe la ureche câte un Chimie, Maximilian, etc. Deci nu-s vreun fan, dar muzica există pentru toți. Și din umila mea experiență de ascultător de hip-hop, trupa Pocăiții sună mai bine decât B.U.G. Mafia. Cu toate că-l proslăvesc pe Dumnezeu și Iisus, tot sună mai bine și versurile sunt mai legate. Până și Puya, care e un fel de DaniiB cu bani și casă de producție, a mai schimbat ceva la muzica lui (că-i bine sau nu, s-o spună fanii lui). Dar B.U.G. n-a făcut nimic. Au avut mereu aceleași versuri, cu aproape același mesaj, cu aceeași atitudine. Dacă am avea un B.U.G. Mafia Song Generator treaba ar merge simplu:

  • insert Referință la valoare

  • insert Referință la dușmani

  • insert Referință la suferința prin care ai trecut fiind golan de cartier

  • insert Organ pe care vrei să-l folosească Uzzi ca vers

  • Play

mafia

Cândva au avut o piesă mai răsărită. Dar asta doar pentru că în videoclip apăreau sportivi. Nu poți să dai greș cu Lăcătuș și Doroftei.

Așa că mda. Dacă ai Logan tunat, cu eleroane, spoilere, lumini sub ea, geamuri fumurii și sistem audio mai scump decât toată mobila din casa ta, poți spune că simți mesajul B.U.G. Dar obligatoriu cu o șapcă d-aia jemcheră pe cap. Altfel ești un prefăcut și Uzzi îți va spune-n trei înjurături ce o să-i facă familiei tale pentru asta.

În încheiere hai să ascultăm și noi hip-hop cu mesaj:


Sursă foto: bugmafiaoficial.ro

Recomandări
4 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *