Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Din vina unor procurori juisează iar adepții lui “pedeapsa capitală”

Și-n această frumoasă zi subiectul de bază se-nvârte în jurul violatorilor din Vaslui. Dar nu-i vorba despre ei, sau victimă, ci despre mulțimea care urlă-n Piața Publică Virtuală cerând capul nemernicilor. Practic mulți români vor (re)aplicarea pedepsei capitale, mânați de ura pentru cei șapte violatori.

Nu vreau să pară ironic faptul că un ateu se adresează creștinilor cu un mesaj de pace, și nici nu vreau să aud “lasă Bonea, când o să ai și tu copii o să vezi cum e”. Stai puțin! Că n-am zis să-ntorci și celălalt copil pentru o mai bună coabitare cu infractorul. Și nici n-am spus să-i lăsăm în libertate. Dar propun să folosim alte tehnici de pedepsire. Nu de alta, dar facem loc populismelor. Ați văzut, nu? Gabriela Vrânceanu Firea (PSD) a și sărit cu o propunere pentru “castrarea chimică”.

Asta într-o lume în care se fac n erori în justiție și oameni nevinovați ajung să stea ani de zile după gratii, total aiurea.

Nu-mi pasă că avem o eroare la 100, 1.000 sau 1.000.000 de condamnați. N-ai vrea să fie tatăl/fratele tău castrat chimic sau omorât dintr-o eroare, cum n-ai vrea nici să-ți fie fata violată. Ok, în cazul de față vinovăția e destul de evidentă, dar ce te faci în situații când nu știi cum/unde/cine, dar trebuie să condamni  pe cineva. Și încă nu știm cum îl poate afecta castrarea chimică pe om. Dacă violatorul face mai rău pentru simplul fapt că se simte demasculinizat? N-avem de unde să știm cum funcționează psihicul. Cel puțin nu dacă nu-l studiem.

Și până la castrarea chimică, madam Firea, poate castrăm și averile mogulilor. Că asta-i o tăiere din pix. Ca o paranteză.

Nu cred că trebuie să apelăm la pedeapsa capitală nici măcar în cazul celor mai sângeroși oameni. Investim prea puțin în cercetare, dar descreierații planetei sunt o “mină de aur”. Cine n-ar vrea să știe de ce și care-s motivele pentru care au comis un act sau altul? Gata, băgăm totul sub preș? Hai să nu tăiem frunzele așteptând să nu mai apară altele. Copacul e viu.

Și să știți că pușcăriașii sunt mână de muncă.

Nu spun să-i exploatăm și să facem canale Dunărea-Marea Neagră pe spatele lor, dar într-o pușcărie fără condiții timpul trece mult mai ușor când dai cu grebla. Chestia aia cu “a avea condiții bune în închisoare” funcționează pentru deținuții pe care vrei/poți să-i redresezi (nouă nu ne iese asta aproape deloc). Dar poate greșesc și e uman să vadă toți pușcăriașii “Un Show Păcătos”.

Oricum, noi acum o să ne certăm vis-à-vis de pedeapsa capitală, atmosferă tensionată din cauza unor procurori cărora le-a picat greu caviarul și n-au avut chef să-i rețină pe cei șapte. Măcar să dea o explicație: “bă, n-am vrut să-i reținem pe violatori pentru că-n arest ar avea condiții mai bune decât în vizuina de casă pe care o au”. Și așa știam o treabă.

Acum face toată lumea petiții online pentru arestarea celor șapte și vor avea succes așa cum am avut eu cu petiția mea pentru schimbarea numelui lui Johannis în Johannescu. Câți dintre cei care au semnat petiția sunt dispuși să meargă-n Pizderia, jud. Vaslui și să stea la poarta violatorilor cu pancarte? Să discute cu vecinii care blamează victima?

P.S. – am zis și ieri că riscăm s-o transformăm pe tânăra de 18 ani într-o vedetă-victimă. Drept dovadă, astăzi am citit o știre despre o copilă violată la 11 ani care spunea: „înainte eram olimpică, acum sunt fata violată”. Bravo societate și mass-media pentru susținerea victimei în lupta cu trauma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.