Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

A remarcat cineva faptul că violatorii au devenit vedete?

De o săptămână doar despre violul din Vaslui se vorbește. Și asta nu este ceva rău, evident. Foarte bine. Să se pună pe tapet faptul că există zone-n România unde Evul Mediu e la el acasă. Să știe lumea că-n țara noastră dezvoltată și “miezu la creștinism” sunt specimene demne de serialele Criminal Minds și Dexter.

Ce nu este bine?

Că vorbesc prea puțini psihologi despre astfel de cazuri și prea mulți oameni neavizați. Susținerea pentru victimă e foarte bună (cu toate că poate ea nu vrea să devină un subiect național, s-o aprecieze lumea din milă pentru faptul că a fost violată), dar din ce în ce mai mult se vorbește despre violatori decât despre “ce înseamnă violul”, “drepturile femeilor”, și alte d-astea. Serios, există o paritate între raportul dintre cele două: violatori vs. viol.

Ați văzut că sunt aroganți? Știți de ce? Pentru că toată lumea vorbește despre ei și pentru că-n văgăuna aia de sat unde locuiesc sunt vedete. Mari boși la femei.

Ce cred eu că trebuie să facă societatea civilă-n astfel de cazuri?

În primul rând să ajute material victima. Ea nu mai poate sta-n satul ăla. Nici ea și nici familia ei. Trebuie să se mute și să-nceapă o viață normală undeva unde oamenii nu apreciază agresorii. Și gata. Nu trebuie să ne băgăm cu bocancii și hashtag-urile-n viața ei. Poate nu-și dorește să ajungă victimă-vedetă, că nu-i din alea care apar la TV după o palmă luată de la iubit. Dac-o mai ținem mult cu atitudinea asta o să-i fie rușine tinerei să iasă pe stradă de teamă să n-o recunoască lumea ca fiind “aia violată de vorbește toată țara de ea”.

Mă înțelegeți? Tot ce vreau să spun e că victima nu trebuie să ajungă vedetă, ci cauza (aici fiind vorba de viol). Și nici pe violatori nu-i bine să-i mediatizăm. Dacă-s psihopați (din nou, cineva avizat trebuie să spună asta) o să le placă la nebunie atenția primită. Și deja vedem că le place. Să lăsăm justiția să-și facă treaba și dacă sesizăm că n-o face bine abia atunci să ne mișcăm împotriva ei. În rest, cât mai multe campanii de conștientizare a violului, etc. Poate așa înțelege și ultimul țăran că femeia nu trebuie bătută, ci poate chiar băgată-n altar și făcută preot. Ăăă? Cum sună?

Dacă o mai lălăim așa o să ne trezim cu violatorii invitați speciali la Kanal D în emisiunea lui Mădălin Ionescu. Țaca-paca, prind și un post de asistenți TV, apoi îi vedem în emisiunea „Burlacii” și peste cinci ani în juriul „Românii au Violatori!„.

P.S. – e o doamnă jurnalistă la Adevărul, Ramona Ursu, care de câteva zile scrie doar despre violatori, culminând cu un text cu titlul: “Violeaz-o pe mă-ta cinci minute, mă, psihopatule!”. Doamnă dragă, tocmai ai dat-o-n extrema cealaltă. În primul rând chiar credeți că-n văgăuna aia din Vaslui vă citește cineva? Și serios? “Violeaz-o pe mă-ta”? Pe bune?… Textul ăsta scris la nervi îi instigă pe oameni să aprecieze pedeapsa capitală (vedeți la comentarii). Și nu vrem să facem din Vaslui acest Texas al României…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.