Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Amenzi care nu s-au dat niciodată

Fiind unul dintre locuitorii junglei care poartă numele de București am adunat foarte multe frustrări. Probabil o să se găsească unul să-mi spună „ce te plângi bă? De ce nu te muți?”. Îmi doresc foarte mult să schimb orașul, dar Bucureștiul e ca o caracatiță. Te prinde și cu greu poți scăpa. Te agață cu iubită/rude/prieteni/loc de muncă și n-ai cum să pleci așa ușor. Asta dacă nu fugi de cineva. Dar dacă aș putea rupe minim două din cele enumerate și să le mut la Timișoara, Cluj sau Brașov… dar mai așteptăm. Mai așteptăm. Poate pentru provinciali sună ciudat, dar orașul ăsta-i un haos. Da, oportunități, oameni mulți, grozav, dar împreună cu toate astea în București se adună și găzduiește mult balast.

buc

Eu cred că multe trend-uri negative pleacă din București. Poate se nasc prin alte județe, dar aici se desăvârșesc. Și din cele pe care urmează să le enumăr sunt sigur că toate se-ntâmplă în 90% din țară, dar clar Capitala e pe primul loc:

#1. Amenzi pentru claxonat în trafic – Când domnul Petrache Claxon a inventat dispozitivul care-i poartă astăzi numele, și-a propus să aducă în automobile un obiect de utilizat în situații de maximă gravitate. Maximă! Când efectiv nici frâna nu mai funcționează, n-ai cum să tragi stânga-dreapta și impactul este aproape iminent. Din păcate, obiceiul de a claxona s-a denaturat precum seara de Înviere. Acum se claxonează la orice: la femei, la câini, la cineva care traversează prea încet, la bicicliști, la alți șoferi prea lenți, la înmormântări, la nunți, la petreceri, la meciuri, la plictiseală, la bătristă, la nervi, etc. Statistica arată că-n România sunt bărbați care au atins mai des claxonul într-o zi decât femei într-o viață. Pentru claxonatul excesiv și nepotrivit se zvonea că se dă amendă. Sus mâna cine a primit vreodată o astfel de amendă?

buc 2

#2. Amendă pentru aruncat chiștoc pe josN-o să întreb dacă a primit cineva amendă pentru vreo hârtie aruncată aiurea, că d-astea cică s-au mai pomenit la fel de rar precum icoanele plângăcioase, dar există fumătorul amendat pentru chiștoace aruncate pe stradă? E cineva care a fost vreodată abordat de un polițist comunitar și certat? În schimb îmi place faptul că n-ai voie să bei alcool în spațiul public/parcuri. Câini care se ușurează peste tot? Da! Doi tineri care beau o bere și-s liniștiți? Nu!

#3. Amendă pentru rahați canini – Oricât de mult îmi place să fac jaloane cu bicicleta, există posesor de câine amendat pentru că l-a durut în fund de ce-i face potaia pe stradă? Sus lesa…

buc 3

#4. Amendă pentru comerciații care vând alcool și tutun minorilorFacem un experiment oricând/oriunde și o să vedeți că-n 90% din cazuri orice plod peste 3 ani poate cumpăra alcool și tutun. Mai ales de la buticurile de cartier. Dar am văzut și cazuri mai triste la Billa.

#5. Amendă pentru cei care spală covoare/mașini în fața blocului – Toți am avut vecinul ăla care-și scotea covoarele în fața blocului și le spăla bine-bine cu un furtun pe care-l lega la un robinet, care robinet pornea din bloc, bloc în care locuiai și tu, tu care apoi plăteai apa cretinului. Acum cretinul spală mașina că-n casă are parchet și nu l-a prostit nimeni să-și scoată lemnul la o săpuneală în fața scării. Pentru toată risipa aia de apă nu doar că n-a primit nimeni amendă, dar n-am auzit vreodată să se certe cineva de la așa ceva.

buc 4

Și cred că mai sunt atât de multe…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.