Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre egalitatea de șanse, sau cât de funny e să-ți bea unii urina pe bani

Am spus în repetate rânduri că oricât ne-am bate cu pumnii-n piept, conceptul de „egalitate de șanse” e aplicat și aplicabil doar în mini-mini-micro-cazuri. Adică ai doi copii și-ți permiți să le oferi amândurora aceleași condiții de trai și educație. Dar dacă nu-s gemeni și unul se naște-ntr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar, acela va avea mai puține jucării, va purta hainele rămase mici de la primul copil și va trage puțin mai tare de parcă poate recupera niște ani. Așa că dacă auzi că toți oamenii, indiferent de etnie, sex, orientare sexuală sau religie, au șanse egale să-ți aduci aminte că în lume unii bebeluși sunt plimbați în cărucioare BMW și alții în „UiteOGhenă,Să-lLăsămAici”.

Grigory Mamurin are 16 ani, este rus și plin de bani. Nepot de mare magnat. Și nu doar că are bani, dar are și un sadism cum n-au avut mulți dictatori. Până la urmă cei mai sângeroși lideri s-au făcut remarcați prin dorința de moarte vis-a-vis de unele grupuri de oameni, pe când Mamurin înjosește ființa umană pentru divertisment (știrea aici!).

Adică se plimbă pe stradă cu buzunarele pline de euro și întreabă lumea: „dacă-ți dau 300 de euro îmi bei urina?”. În unele cazuri și-a luat-o peste ceafă, dar sunt și oameni groaznic de săraci și disperați care pentru amuzamentul unui … (ai libertatea să-l numești cum vrei) sunt dispuși să bea urină. Sau să se dezbrace ziua pe lumină-n Piața Mare. Și lista poate continua.

El e foarte mândru de ceea ce face. Se consideră un fel de Spielberg. Personal cred că-i doar un copil care n-a avut acel ceva care să-l facă om. Habar n-am, poate părinții au fost prinși cu munca, a avut mereu cele mai scumpe lucruri din lume, dar nu s-a jucat nimeni cu el. Ori a avut o bonă filipineză cu penis care a abuzat de el. Ori și-a prins degetele în ușa Maybach-ului când avea doi ani. Poate o indigestie nasoală cu caviar la grădiniță. Ceva rău s-a întâmplat în copilăria puștiului și acum vrea să vadă cum oamenii se fac mici în fața lui.

maimuta

Din păcate nu-i un caz singular. În SUA un astfel de om s-a îmbogățit exploatând „nevoia” oamenilor de a vedea scârbos-violență-rușine-mizerie-disperare. E vorba de inventatorul Bum Fights. Tipul se plimbă prin țară și pentru 10-20-30 de dolari convinge nenumărați boschetari (mulți cu probleme psihice) să se bată, să-și mănânce fecalele, să-și scoată dinții, să se arunce-n cap, etc. E super-ultra-mega funny să vezi cum se bat doi oameni pentru un hamburger, probabil singura lor masă caldă. Și omul n-a avut nici măcar o problemă. Câteva reclamații, dar nimic serios din moment ce în continuare trăiește din asta și filmele lui fac milioane de vizualizări pe Youtube (bine Youtube, bravo tată!).

Mă mir că România n-a experimentat încă fenomenul. Cum de nu s-a găsit vreun Bo$$ Valoro$ să pună la bătaie 15 lei pentru a da un șut în fund unui boschetar, ori 50 de lei vreunei tinere să-și arate nurii pe stradă. Să nu trăiți cu impresia că ar refuza lumea. Cu 100 de lei înjosești sigur o persoană într-un club, după câteva pahare. Cred că încă nu e trendy să faci asta. Și evident ai nevoie de o doză mare de nebunie și curaj.

Ăștia-s genul de oameni care dacă ar pogorâ Iisus pe pământ ar merge prin mulțimea șocată de minune și ar spune: „Îți dau 300 de euro dacă-i spui lui Iisus <<Frate, ce ai întârziat atât?>>. Te bagi?”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.