În țara proștilor nebunu-i amuzant

Femeia care a împins o tânără în fața metroului avea Facebook. Spun că avea pentru că de ieri până azi a fost închis profilul. Dar am apucat să-i citesc postările.

O înșiruire ciudată de experiențe despre cum a fost abuzată sexual de către fratele ei pe când avea 5 ani. Relata aiuritor pasaje din viața/imaginația ei. Totul spre amuzamentul celor peste 300 de prieteni pe care-i avea.

Din păcate n-am pozele acelor postări, nu m-am gândit c-o să-i închidă contul, dar apelez la încrederea voastră.

Postările ei nu erau virale. Dar primeau atenție de la puținii prieteni. Avea și comentarii. Unii dintre ei o luau la mișto, făceau bășcălie pe seama poveștilor postate de ea. C-așa fac prietenii când te văd cu țiglele lipsă.

Dacă juca un rol? Dacă se prefăcea nebună? De unde era să știu?”. Facebook e o oglindă a societății/individului. Chiar și când joci un rol spui ceva despre tine.

Discuția despre „nebună” se va încheia rapid. O vor interna/pastila și cu asta basta. Societatea va merge mai departe, indiferentă la ceilalți dereglați care se manifestă în spațiul public, nederanjați pentru că-s „funny”, „ciudați”, „așa e el/ea”.

Unii s-au mirat că n-a intervenit nimeni pe peronul metroului când tânăra era împinsă. Stați liniștiți, nu s-a băgat nimeni nici pe Facebook unde femeia-și vărsa nebunia.

Mediu real sau virtual, lumea a stat și a privit.

Nu știu dacă-s eu vreun suferind de complexul salvatorului, dar dacă am văzut un comportament ciudățel la cineva din lista mea de Facebook nu mi-a căzut banda la net să-l întreb dacă-i bine și dacă are nevoie de ajutor. Mi-a luat 5 minute să-l ascult și să-i recomand un psiholog.

Puteți face la fel, că nu se știe pe cine salvați…

Din păcate societatea asta a-nvățat, prostește, să râdă de nebunie. Ba chiar s-o transforme în virtute. Nu uitați că eram la un pas să alegem un dereglat în funcția de președinte. Și show-bizz-ul e plin de oameni pentru care nu există dungă îndeajuns de roșie pentru buletin.

Suntem atât de ignoranți cu privire la bolile psihice încât nu-i de mirare că Bălăceanca s-a mutat în Casa Poporului.

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.