Românul poate fi împins spre civilizație

Săptămâna trecută s-a terminat cu o fotografie virală în social-media: români lipiți de pereți, la metrou.

A intrat frica-n compatrioți. Dacă te impinge cineva în fața metroului/tramvaiului/autobuzului și sfârșești în stil nicolae-labișian?

Așa că românii, speriați, se lipsesc de pereți. Cel puțin o perioadă.

Văzând fotografia mi-am confirmat că românul poate învăța doar cu biciul. Ori brânciul. Da, știu că tânăra ucisă n-a murit de „nesimțire” și nu i se trage decesul de la stat dincolo de demarcajul de siguranță pe peron, dar încercați să înțelegeți ce vreau să spun fără să fiți prost-emoționali.

Dacă doar așa pot învăța românii să strângă rahații după câinii lor? Dacă, din neant, apare un nebun care ridică un rahat lăsat aiurea și-l aleargă pe propietarul câinelui, îl fecalizează din cap până-n picioare și-l impinge într-o balegă?

Să vezi apoi fotografii cu români speriați, strângând de zor de la coada câinelui.

Coji de semințe?

Uite cum apare un nebun și-l bagă pe rumegător cu capul în coji, să simtă pufoșenia covorașului făcut pe trotuar. Totul a fost filmat de o cameră de supraveghere. Intră frica-n oase. O să fie minunat.

Ți-ai parcat mașina-n drum? Ai grijă. Prin țară umblă un nebun care sparge geamurile mașinilor parcate aiurea. Cu fața ta. Te impinge cu capul prin toată sticlăria. E incredibil, știu, dar suferă de „complexul parcagiului”. Nu risca.

O să spuneți că nu funcționează, dar vedeți și voi că-n fiecare an românii se împing la oferte. Ulei și rotopercutoare. Neamul ăsta-și găsește educația prin împingere.

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.