Influență: altfel de bătrâni, altfel de mentalitate bătrânească
Așa își încheia academicianul Solomon Marcus interviul de la postul Digi 24 acum aproape o lună de zile. După 27 de minute de adevăr sincer despre om și educație a fost întrerupt de Cosmin Prelipceanu. Nu mai era timp pentru alte probleme apăsătoare, “dar cu siguranță ne vom revedea” promitea moderatorul.
Poftim Prelipcene că de astăzi e clară treaba: cu Solomon Marcus n-o să ne mai revedem niciodată. Evident, nu-i vina moderatorului Digi 24 pentru că există calupuri de publicitate, un program TV ce trebuie respectat și o ordine firească a emisiunilor, dar a dracu providență de nu te enervezi când vezi că unii nu mai au timp. Din păcate soarta a fost nedreaptă (din nou).
Solomon Marcus a avut doar 27 de minute la dispoziție să spună verde-n față care-i drama învățământului românesc și a poporului ăsta blegit de școală, pe când la alte televiziuni, în alte emisiuni, avem zeci de ore de bălării lobotomizante, țâțe, buci, chiloți, prosteală. C-atâta știe specia asta.
“Da Bonea, dar academicianu’ a mai scris pe site-uri, mai are interviuri”. Da, corect. Dacă-i cauți numele pe Google dai de altele, la fel de bune, poate mai bune ca interviul de la Digi. Dar toate-s nimicuri în balanță cu ce altceva auzim. Și apoi ne batem cu pumnul în piept că suntem hăituiți de dujmani și cât de grozav suntem noi, popor de daci.
E o bucurie că l-am auzit și citit pe Solomon Marcus. El, împreună cu puțini alții, vor face parte dintr-o nouă istorie a poporului: ăia care au pus sub semnul îndoielii tot ce știm noi “din bătrâni”, că “așa se face” și “cine ești tu să schimbi treaba strămoșească?”. Ei sunt cei care au gândit cu adevărat out of the box.
Vă invit să revedeți interviul.
Și să-l căutați și pe stimabilul profesor Gabriel Săndoiu. Un altul cu prea puțin timp pe sticlă.