Încăierarea maimuțelor (audio/text)

N-ai timp să citești? Ascultă:

În ultimele zile creaționiștii au pierdut enorm. Stați liniștiți că n-au câștigat evoluționiștii. A apărut o nouă tabără în acest conflict de idei, grupare din care sunt mândru că fac parte: involuționiștii.

Involuționiștii cred că specia se degradează din mai multe puncte de vedere, trăind într-o tânjală tehnologică și participând activ la o auto-lobotomizare. Involuționiștii nu-și mai pun problema „creatorului”, ori „de unde venim?”, fiind prea preocupați să-și dea palme cu privire la „spre ce ne îndreptăm?”.

Ați putea spune că-i „pur și simplu pesimism”. Acum e pesimism cu panaș.

România nu face notă discordantă față de restul planetei, la nivel macro, așa că am să mă rezum la o serie de exemple autohtone de involuționism, pentru a face un text citibil într-un timp cât mai scurt.

În ultima perioadă șefii de turmă nu se mai înțeleg cu o parte din animalele aflate în subordine. Povestea-i complicată. O altă parte a turmei susține actuala conducere, iar un grup covârșitor ca număr e dezinteresat și privește totul impasibil molfăind banane și oftând.

Cele mai active maimuțe sunt cele care văd jungla din unghiuri diferite.

Până acum s-au tatonat, și-au aruncat aroganțe, injurii și glumițe peste gard. Dar spiritele s-au încins și pumnii n-au mai fost stăviliți.

Un reprezentant în vârstă al taberei Pro-MaimuțaSupremă s-a apucat să spună sudălmi foarte aproape de zona celor din tabăra Anti-MaimuțaSupremă. La prima vedere nu pare ceva de neconceput. S-au spus măscări mereu, dar până acum sub protecția Facebook-ului. Ajunse în stradă, înjurăturile provoacă reale mâncărimi în palmă.

Vizibil deranjată de jignirile senile, o ceva mai tânără maimuță din tabăra anti a-nceput să agaseze bătrânul biped. Lucrurile au degenerat rapid. „Învechitul” a reacționat violent cu o aruncare de ghiozdan, motiv pentru care a primit un pumn în plină figură.

Din înaltul copacului politic gorilele se agită și urlă. Au fost provocate, au fost agresate.

Viața merge mai departe, specia nu.

Avem o maimuță prea bătrână să se poată abțină de la niște injurii stupide – care în esență nu exprimă nimic, braț la braț cu o (ceva) mai tânără maimuță incapabilă să-și țină pumnii în buzunare în fața unui bătrân slobod la gură.

În fața unor asemenea dovezi de involuție nici nu mai contează dezinformarea, atitudinea jandarmilor, fake-news-ul, propaganda rusească, ori cât de proastă-i Firea.

Maimuțele se bat, gorilele jubilează.

Specie proastă.

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.