E minunat să-ncepi anul cu un bou pe capotă

Imaginează-ți că ești taximetrist în București. Viața-i grea. Oricât de mult bun simț ai avea tot în oala șoferilor nașpa ești băgat.

C-așa-i românul, generalizează.

Toți taximetriști sunt hoți, toți ungurii vor să ne fure Ardealu`, toți grașii sunt grași din vina lor.

E greu pentru unii să-nțeleagă că nu poți avea condiții de Uber/Taxify și în taxi. Asta nu-i o scuză să înșeli, să negociezi tarife, ori să ceri bacșiș, dar eu nu pot cere unui taximetrist să-mi dea apă, bomboane și-o banchetă dezinfectată, în contextul în care are un plan de realizat la final de zi, un cazan de mașină și zeci de bețivi și dubioși care-i urcă în mașină anual.

Bonea, stai puțin! Și-n Uber/Taxify urcă bețivi și oameni nașpa!”, vor spune unii șoferi din aplicații. Da, dar raportul de vomă/banchetă e net superior în favoarea taximetriștilor. Și una-i să fie mașina personală… sunt multe aspecte de care e bine să ținem cont.

Oricum, plecasem de la altceva.

Știrea de mai jos.

În 99,9% din cazuri nu-s de acord cu taximetriști care-și lovesc/înjură potențialii clienți, ori cheamă colegi la intimidare, dar în cazul de mai sus trebuie să-l aplaud pe șofer pentru cum a reacționat.

Să-ți urce un bou pe capotă, că n-ai vrut să-l iei, să-ți dea cu pumnul în parbriz, să facă scandal, să ajungi la Poliție… și să nu-l lovești la aură. Un munte de calmitate, cum se zice.

Dar serios, de ce ai face asta?

De ce te-ai da erou pe bulevard? N-a vrut să te ia? Te-ai gândit că poate are dreptul să-și selecteze clientela și tu pari genul de om în stare să se suie pe capotă dacă nu-i convine ceva? Te-ai gândit că pari tâmpit? Nu te-ai gândit pentru că tâmpiții nu-s capabili de introspecție.

Era beat”. Nu cred. Cred că era prost.

Și fie, să zicem că ai negociat cu șoferul și-a zis că nu te duce două stații de tramvai fără 50 de lei. Se închide ușa mașinii, se înjură civilizat printre dinți și gata. Poate nițel Facebook-shaming și-o plângere la firmă. Dar să te sui pe capotă și să te lași plimbat pe bulevard, să dai cu pumnul în parbriz și apoi să stai în prima zi a anului la secția de Poliție…

Bă, pe tine taxiul trebuie să te ducă doar la Bălăceanca. Atât!

Oricât de mult am antipatiza breasla taximetriștilor, nu cred că-n situația de mai sus putem lua partea „clientului” isteric. Chit că avea șoferul maimuță-n aparat n-ai cum să aperi boul de pe capotă.

Am auzit de la mai mulți șoferi de Uber/Taxify că Firea a reușit să-i prostească pe taximetriști. Mai ales pe ăia care au protestat anti-Uber/anti-Taxify. Cumva primărița a înăsprit regulile în taximetrie, dar Uber/Taxify se pot adapta cu ușurință.

Și (cică) Pandele deține firma Pelicanul. Nu cu numele, ci prin terți.

Și Pelicanul a băgat 100 de mașini la Uber, cu un comision de 15-16%, nu 25% cât plătesc ceilalți șoferi.

Ce înțeleg eu din cele de mai sus e că prostimea a protestat și Firea se descurcă…

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.