Lumea era cu totul altfel. Sunt ferm convins că dacă hazardul/Mama Natură/Dumnezeu/unul dintre ceilalți n-jpe mii de zei așeza lucrurile astfel încât bărbații să aibă menoree societatea era cu totul altfel.
Întotdeauna m-am întrebat cum de știința nu evoluează mai mult în direcția asta, de ce nu se inventează mai multe chestii împotriva indispoziției, durerii, sângerării. Bine, dacă mergi la farmacie găsești vreo 519 variante de Nurofen (Forte, Extra, Super, Meh, Câtdecât ș.a.m.d.), dar te-ai aștepta ca până-n punctul ăsta se existe cel puțin șapte aplicații de telefon care să te scape de dureri, un descântec dovedit științific și un Period-Repeller comercializat la Teleshopping, dispozitiv care pentru DOAR 79,99 lei te scapă de dăunători și menstruație. Primii 100 de cumpărători primesc absolut gratuit și un pieptene inghinal din os de dinozaur.
Bine, poate că științific vorbind nu mai e nimic de făcut.
Dar mi-am pus mereu câteva întrebări: dacă indispoziția/durerea e așa de mare, de ce nu se schimbă niște lucruri la nivelul societății?
Acum ceva timp am citit un articol foarte interesant despre cum funcționează mintea unei femei, în timpul unui examen, dacă în același timp e și în perioada aia a lunii. Nasol. E ca și cum un bărbat ar ține în spate 50-60 de kg, mergând pe o sfoară, în timp ce se concentrează să scrie și fosta îi spune că e un om de nimic. Și sângerează.
Păi dacă era la noi…
În primul rând nu știu câți dintre noi s-ar mai duce la muncă în perioada aia a lunii. Chit că am avea mii de ani de experiență și am știi că vine, cum și când, bărbații s-ar fi impus (ca de foarte multe ori) și exista cu siguranță „pauză de menoree”.
Foarte simplu. Îți sunai șeful și îi spuneai „azi nu vin la birou, îmi curge sânge din penis”. A spune „sunt în perioada aia” n-ar suna îndeajuns de grav și masculin pentru oamenii care-și scriu testamentul la răceală.
Probabil am căuta să ne sincronizăm menstruațiile astfel încât să ne izolăm cu to`arășii și să plângem în timp ce jucăm FIFA și CS. Seri de poker cu lacrimi. Indiferent dacă pierzi sau câștigi.
S-ar modifica date de Bacalaureat în funcție de menstruația fiecăruia. Confortul primează.
Și nu, menstruația nu putea însemna o slăbiciune pentru bărbați. În mitologia masculină apăreau cu siguranță explicații precum „se pierde sângele rău”, „scăpăm de sângele pe care nu-l vărsăm luptând pentru țară” sau „știi, e MENstruație?!”.