Cu o bicicletă ți-ai face planul de amenzi ♫

Nu poți să citești? Ascultă:

M-am cam resemnat.

Sunt ferm convins că unele lucruri s-ar putea rezolva ușor și repede, dar nu se vrea.

Vrei să-mi spui că nu poți prinde toți proxeneții din țară? În 2018? Mă faci să râd. A, te încurcă birocrația și interesele de la vârf? Frumos, dar cu puțin efort ai anihila traficul de carne vie de pe bulevardul Mihai Bravu într-o seară. În câteva săptămâni ai curăța toate centurile din România.

(Și apoi ai legaliza prostituția)

Vrei să-mi spui că nu poți face sensuri unice mai repede într-un cazan cu smoală precum Bucureștiul? E așa greu să rezolvi (drastic) problema traficului? Nu, dar de ce să-ți pui plebea în cap, ori să le oferi o viață liniștită și timp să se gândească la alte probleme? Mai bine să fie nervoși pe drumuri și să-și verse nervii pe câte un polițist, dar să scapi tu basma curate.

Vrei să-mi spui că nu poți supraveghea video o autostradă și nu poți da amenzi pe baza imaginilor? Mă faci să râd. Pe mine și minorii de 10 ani cu super-camere de filmat pe super-telefoane.

Păstrează-i frustrați și ocupați. Sunt mai ușor de mânat.

Aproape zilnic pedalez spre muncă. Și m-am întrebat mereu: cât de greu e să pui polițiști pe bicicletă și să le dai autoritate. Să amendeze din mers. De ce să-i lași să lâncezească în mașini, consumând carburant aiurea.

În 40-50 de minute cât fac de acasă până la birou, din șa, văd zeci de motive amendabile.

Șoferi care-și aruncă țigările pe geam. Amendă.

Șoferi care claxonează aiurea. Amendă.

Bicicliști fără cască. Amendă. (îmi dau amendă singur)

Bicicliști care trec pe roșu. Amendă.

Mașini parcate aiurea. Amendă.

Pietoni care traversează pe unde vor. Amendă.

Pietoni care aruncă gunoaie pe jos. Amendă.

Șoferi care nu semnalizează la viraje. Amendă.

Treci pe roșu. Amendă.

Mergi pe banda pentru autobuz (Piața Unirii – Națiunile Unite). Amendă.

Între Titan și Crângași aș da amenzi cum dă Dragnea promisiuni.

Evident că drumul de 40 minute s-ar transforma în trei ore de poveste, dar ar merita.

Hai să facă asta. Polițiști pe bicicletă. Cu aparate de filmat pe ghidon, să avem dovada pentru „victimele” care vor să conteste amenda.

De ce n-o faceți? De ce? Fie, luați biciclete de 500 de lei la preț de 5.000 de euro. Dar s-o faceți.

Dați amenzi că românul nu se învață altfel. Și eu m-am plictisit să le bat obrazul jegoșilor care-și aruncă mucurile pe șosea. Săracii, și-au luat mașini fără scrumieră.

7 răspunsuri

  1. Sunt 2 probleme aici:
    1. La ce burta au agentii s-ar rupe bicicletele sub ei 😂
    2. Nu e de ajuns sa le dea amenzi. Ar trebui si urmarirea incasarii lor. De ex cu ala ce a intrat in mare cu masina stirea de senzatie e ca a primit 10k amenda. Vreau sa vad stirea cand acel om a achitat-o. Banuiesc ca nu are nimic pe numele lui (rca si masina pe numele lui mama ca e mai ieftin) si nu o va plati doar cand e strans cu usa, daca va fi vreodata, intr-un fel.

  2. Imi pare rau, dar trebuie sa va contrazic: la noi, din pacate, procesele verbale de constatare a unei contraventii se intocmesc in baza CI sau BI ( carte sau buletin de identitate). Adica, daca sunteti surprins ca ati trecut pe rosu cu masina lui taticu’ va amendeaza pe dumneavoastra si tot dumneavoastra va retine permisul pentru 90 de zile. Proces verbal intocmit in lipsa veti primi doar din partea CESTRIN, aia de administreaza camerele de supraveghere a existentei rovinietei, chiar daca masina nu va mai apartine sau ati imprumutat o. Iar daca aveti amenda pe numele dumneavoastra, e foarte greu sa evitati plata ei, intrucat, orice taxa veti plati ulterior, banii vor acoperi contravaloarea amenzii. Si tot asa, pana se acopera intreaga suma. De plata amenzii scapa doar cei care nu au nicio proprietate, dar, chiar si asa, amenda o plateste cel care il are in spatiul locativ.

    1. Da, asta am zis si eu mai sus: daca nu are nimic pe numele lui mumu plata amenzii. Poate o mai si contesta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.