– Și cum te îmbraci diseară fată?
– Hmmm… mi-a plăcut super mult ce purtau pe ei victimele din Colectiv. Mă gândesc să pun pe mine ceva rock, că oricum anul ăsta se purta rock, ținte, nebunii și apoi să mă învelesc în staniol. Ce zici?
– Super!
…
Ce ați citit mai sus este cel mai probabil dialog pe care l-a avut creatorul de fâșion Eugen Olteanu înainte să-și expună creația incendiară la Bucharest Fashion Week.
Evident că artistul o să spună că suntem proști și nu înțelegem arta.
Că totul este „un manifest” și un protest la adresa evenimentului din Colectiv. Probabil Eugen Olteanu, între două buzunare cusute n-a avut timp să iasă-n stradă și-a zis c-o pune de un protest pe catwalk. Lasă dom’le că așa se fac revoluții: anorexice plimbând țurloaie în haine imposibile.
Ăsta-i încă un motiv în plus să urăsc societatea asta suferindă de retard-obiectificat, obsedată de aspect/aparențe/imagine.
Ăsta-i încă un moment când urăsc tot ce înseamnă modă și fashion și disprețuiesc cohorta de femei care se calcă-n picioare prin magazine fără fabrici încercând să se îmbrace original, dar toate la fel. Pentru că da, industria asta a reușit să sclavagească mentalul feminin mai rău decât orice bărbat de secol 19. Una e să-ți cumperi o haină de nevoie, alta de obsesie. Am coborât degeaba din bananier.
Și nu în ultimul rând disprețuiesc fașioniștii ăștia care suferă de flatulență stilistică și care s-au gândit că pentru toamnă-iarnă merge să porți ceva stil #Colectiv.
Evident că nu trebuie să arzi/mori pentru așa țoale geniale. E un bijniss tot ce fac. Arta lor protestatară s-a făcut pe un podium care probabil costă cât echipamentul unei secții pentru arși și probabil în fața unora care își tratează cuticulele sângerânde la Viena, nici nu cred că știu cum arată o policlinică de cartier.
În continuare consider că oamenii ăștia care n-au loc de cum îmi asortez eu hainele și care dictează ei „ce trebuie să poarte pulimea” merită să zacă legați de intrarea unui second-hand din Ferentari.
Sursă foto: Bucharest Fashion Week Facebook.