Când Kanal D face mai multă treabă decât statul român

P-asta nu credeam s-o spun vreodată, dar uite că postul Kanal D e capabil de o emisiune care să mă facă să uit pentru o oră de „Mireasă pentru fiul meu”, „WowBizz” și faptul că Adelina Pestrițu e vedeta lor de soi.

Emisiunea se numește „Mamă din întâmplare” și aduce pe ecran tinerele care au rămas gravide de la 14-15-16 ani și acum sunt triste (ori complet rupte de realitate). Ce-i interesant e că show-ul n-are izul ăla de MTV în care se face bășcălie de victimă, dar nici atitudinea aia de Trinitas când caută să-ți smulgă lacrimi și ți-o imaginezi pe Andreea Marin cadorisind tânăra mamă cu lapte praf. Pur și simplu-s puștoaice-mame și un psihoterapeut (Luiza Udrea), scopul fiind de a ajuta tinerele să ducă o viață normală și să se reintegreze (acolo unde e cazul, că familia nu acceptă situația, scandaluri, alcool, abandonat, etc.). Până aici toate bune și frumoase și vă recomand frântura de mai jos în care o „mamă” de 16 ani vrea să facă niște cursuri de „meca partist” ca să-și întrețină copilul și să se mărite cu „Luci”. Care Luci nu știu unde e că n-apare. Dar mna, e soțul.

Dacă ați văzut filmul de mai sus și ați încercat și altele o să remarcați ceva scandalos de interesant. Statul oferă 800 de lei (!!!) tinerelor mămici. Foarte bine, să le dea, dacă are de unde. Ce e interesant e că statul nu se implică deloc în a soluționa probleme de ordin… să-i spun emoțional. Adică:

– X face sex cu X-uleasca și ei nu se protejează pentru că-s naivi/proști/creduli/spune-i cum vrei. „Iubita, ai încredere, eu ejaculez Robby Bubble, deci n-ai cum să rămâi gravidă”.

– X-uleasca rămâne gravidă. Dacă mai provine și dintr-o familie dereglată nu spune nimic. Speră să-i treacă sarcina ca o răceală.

– Îi spune lui X că e gravidă cu el. Nemernicul îi spune că nu-i așa, că știe el de la liceu că ea s-a coțăit cu toți. Deci nu recunoaște copilul. X-uleasca plânge. Părinții află într-un final. Scandal. Părinții X-ului nu recunosc și-și apără copilul.

– Se naște X-uleț, fără tată, cu o mamă nepregătită, într-o familie cocoșată de nervi, cu 800 de lei de la stat și FĂRĂ pensie alimentară pentru că nu-i nimeni să recunoască pruncul.

Singurul lucru pe care-l poți face e să te rogi ca X-ulescu să aibă mai mult de 18 ani, să se încadreze la sex cu o minoră și să rezolvi problema la judecătorie (alți bani, altă distracție). În rest n-ai ce să-i faci pentru că statul român nu vrea să responsabilizeze decât mamele, bărbații să-și vadă în continuare de însămânțarea prin metoda „mergi pe încredere”.

Nu-i mai simplu să existe o lege prin care să te oblige să faci testul de paternitate și apoi, dacă se dovedește că ești tatăl, să te responsabilizezi, să-ți cauți de muncă, să ai grijă de familie? Să plătești pensie alimentară dacă nu ai chef să te așezi la casa ta, dar să să nu se chinuie o singură persoană pentru o greșeală de cuplu. Plus că dacă-i p-așa, statul nu mai plătește 800 de lei, ci ar putea reduce suma la 3-400 că de restul se ocupă Tati.

E atât de simplu pentru că toată treaba-i atât de misogină și heirupistă.

 

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.