Aș arăta accidente rutiere grave copiilor de clasa I

„Bonea, cum să spui așa ceva? Cum să le arăți chestii sângeroase unor țânci? Îi traumatizezi!”, îmi vor spune unii. Hehe, dragii moșului, stați puțin că nu e chiar așa…

Vedeți voi, când a dat Huidu cu mașina-n Loganul ăla, acum ceva ani, eram la masă cu ai mei. Vă mai amintiți știrea. Depășire pe contrasens, curbă, viteză, mașină din față, 3 morți. Bine, până azi au apărut zeci de variante: că a vrut să depășească o coloană, că a derapat de la ulei, că se uita în spate la copii ș.a.m.d..

Nici nu mai contează. S-a întâmplat și-a fost nasol.

Când am văzut știrea m-am enervat. Adică nu-mi păsa că-i Huidu sau vreun anonim. Am considerat că-i crimă. Chiar dacă atenția a fost distrasă, viteza îl compromitea. Tata, cu ani de șoferie câți n-o să adun eu în vreo trei vieți, mi-a zis calm „nimeni nu se urcă la volan chitit să omoare oameni. Cel puțin nu în cazul ăsta”.

Și am zis „bine, poate că-i așa…”.

Uite că trec anii și se moare într-o fericire pe șoselele patriei. Nimeni nu se urcă la volan cu gândul să omoare oameni, dar unii pur și simplu o fac.

Viteza ucide” e o prostie. Viteza nu ucide. Viteza e bună. Te ajută să ajungi din punctul A în punctul B mai repede. Prostia ucide. Asta să pună pe indicatoarele rutiere. „Ești prost? O să mori!”.

În ultima săptămână a fost carnagiu pe drumul care leagă Moldova de București. Nici ISIS dacă se chinuia n-o făcea mai rău. Au dat românii cu trancaricii în alții ca surdu-n clopot.

Ce să le faci? Că-s proști. Afară plouă, șoseaua-i udă, vizibilitatea-i scăzută. Prostul conduce cu viteză, că e expert, conduce de mult timp, e stăpân pe volan. Știe el mai bine. Doar n-o să mergi ca un lache flaușat. Adică încet.

Și se moare. Într-o fericire.

Urmăriți clipul de mai jos. Nu mă luați cu „n-am stomac… îmi e silă… îmi stric ziua”. Șoferi sau nu, vedeți filmarea asta, crudă, brutală, înfiorătoare, cu accidentul de pe lângă Urziceni de acum câteva zile.

După ce-l vedeți vă invit să mai mergeți cu viteză, ori să-i mai spuneți șoferului „hai fratemeleu, n-o calci?”.

Click AICI pentru video! (fiind foarte explicit Facebook nu-mi dă voie să-l postez direct… cred)

Și da, aș arăta clipul ăsta copiilor. Să vadă și ei ce înseamnă viteza și nerespectarea regulilor de circulație. Ce dacă-i sperie. Viața e înfricoșătoare. Oricum se uită la tot felul de dubioșenii pe internet. Pentru ei femeia cu trei sâni „e fumată”.

Să vadă și copilul tău imaginile alea și când o calci pe drumurile patriei să te bată pe umăr și să-ți zică „tati, vrei să mă vezi sărind prin parbriz, mort într-o baltă de sânge?”. Încearcă să recitești propoziția de mai devreme cu vocea copilului tău.

Ce dacă-i mic? Când alte companii se folosesc de drăgălășenia copiilor să te convingă să cumperi căcaturi nu mai spunem că-l „traumatizăm”. McDonald`s manipulează plozii cu jucării de ani de zile să-și vândă plasticele în chiflă.

Și da, să te urci la volan, să conduci cu viteză și să omori pe cineva e o crimă. Greșeală e când mergi legal și „se-ntâmplă”. Ghinion. Neșansă. Dar să mergi cu 150 km/oră și să-mi spui că n-ai vrut să omori pe nimeni… eu nu cred asta.

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.