Știm, toată lumea recomandă uleiul de măsline, despre care se spune că este unul dintre cele mai bune tipuri de ulei. Până la a beneficia de tot ce are să ne ofere acest tip de ulei, să vedem și cum îl folosim.
Știai că dacă îl folosești la prăjit, uleiul de măsline își pierde din proprietăți? Sunt și câteva indicații despre cum să îl depozitezi, din aceleași motive – spre exemplu, expus direct la lumina soarelui, îi afectează calitatea. De aceea, când vezi în magazine ulei de măsline în recipiente transparente, să fii din start sceptic.
La ce poți și la ce nu poți folosi uleiul de măsline
Să spunem că te-ai îndrăgostit de gustul divin după ce ai încercat ulei de masline Italia. Ar fi bine să nu îl folosești la absolut tot ce gătești, printre care:
● La prepararea maionezei de casă. Dacă ești fan al maionezei homemade, evită uleiul de măsline, indiferent că rețeta ta este pe bază de cartof, cu ou fiert sau crud. Sunt atât de multe rețete, însă, dacă nu îți place și gustul intens al uleiului de măsline, aproape amărui, atunci nu îl folosi aici și acum.
● La rețete care presupun prăjit, călit, la temperaturi foarte mari, ce depășesc 200 de grade.
● În rețete de prăjituri. Pentru că adăugarea uleiului în astfel de compoziții modifică gustul preparatului final, preferă alt tip de ulei.
Comandă de la sursă sigură, cum ar fi magazinul online AlimenteAcasa
Desigur că pare ușor să fii confuz despre ce tip de ulei de măsline să alegi. Vei găsi în magazine ulei de măsline sub titulatura de virgin sau extra virgin. Diferența este de calitate, desigur. Citești pe etichetă, pare să te convingă că este un ulei de calitate și dacă știi că și sursă este una bună, atunci comanzi fără întârziere.
Pentru cei care încă nu au comandat vreodată de la AlimenteAcasa.ro merită spus că este furnizor atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei care activează în lumea HoReCa. La cerere, pot fi furnizate produse pentru degustări, prețurile de achiziție pot fi altele, negociate, față de ce este listat pe site și, poate că aspect de interes major este faptul că produsele de aici sunt made in Italy, exclusiv. Așadar, având o astfel de sursă la îndemână, îți asiguri un atu, în sensul în care materia primă de calitate este baza pentru un preparat de calitate.
La categoria ulei de măsline găsim disponibile variante precum cel aromat cu rozmarin, ciuperci sau lămâie. Există însă și variantele clasice. Ai și cantități diverse, Basso fiind brandul principal de la care sunt comercializate astfel de uleiuri.
Folosit și în scop cosmetic, vei descoperi că uleiul de măsline are savoare, este ca o doză de măsline pure și are proprietăți curative de care s-a tot vorbim ani de-a rândul. Așadar, vei face o alegere sănătoasă pentru tine, alegând un ulei de primă clasă. Poți comanda chiar de aici, de la AlimenteAcasa.ro.
Contact: [email protected]