Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Chioțea și etalonul TVR

Dorin Chioțea e om de televiziune și jurnalist cu experiență.

Bine, asta e părerea unora și când vine vorba de standardele românești de jurnalism știm cu toții că în ultimii ani aceste norme profesionale s-au flexibilizat până s-au rupt. Azi ești reporter și dacă te plimbi prin debaralele vedetelor și le numeri obiectele de lenjerie intimă. Televiziunile-tabloid au zeci de astfel de specimene.

Dacă n-ai auzit de Dorin Chioțea n-ai pierdut mare lucru. Nu s-a făcut remarcat cu mai nimic, singurele „virale” din viața lui fiind tâmpeniile care l-au transformat în personaj de glume pentru internauți.

Cea mai recentă (și poate cea mai vizibilă) gafă jurnalistică a fost reportajul făcut de Chioțea la medic, loc unde s-a dezbrăcat la Adonisul gol pentru a-și face un EKG și a arăta beneficiile lui. Ale EKG-ului, nu… Ha.

Intenția nu mai scuză execuția.

Cum nu-i ok să prezinți rubrica meteo cu decolteul până la genunchi nu înțeleg cum să n-ai simțul penibilului și să te dezbraci la bustul gol pentru a „arăta” cum se face un EKG. Nu contează cum arăți, ci cât de penibil ești.

Cea mai recentă dudă marca Dorin Chioțea a reamintit lumii că omul e de un penibil sinistru și prezența lui la TVR nu poate avea o explicație logică, una care să se susțină pe competențe și calități inimaginabile. Facultățile de jurnalism scot pe bandă Chioțea.

Ce are el și n-au alții?

Poate că recenta lui vacanță în China, sponsorizată de cine trebuie, ne va ajuta să ne facem o imagine mai clară despre cine și cum gândește Dorin Chioțea. Prezent pe meleaguri asiatice, imparțialul jurnalist n-a ratat nici măcar un moment în care să nu laude „genialul” și „umanul” sistem politic chinezesc, fiind excitat de tot. Mai ales de sistemul de urmărire video. Pentru el O mie nouă sute optzeci și patru e literatură erotică.

Chioțea va mai rămâne mult timp la TVR de unde va suge un salariu bun. Nu contează că-i mic sau mare, important e că-i primește pentru nimic.

Știu că majoritatea îl va ține minte pentru bustul afișat la EKG, dar pentru mine Chioțea va rămâne mereu jurnalistul care într-o transmisiune live a lăudat calitatea redată de o televiziune concurentă. Ai putea spune că suferă de o naivitate frumoasă, dar aflând mai multe despre el îți dai seama că-i doar un om care caută mereu o poală confortabilă în care să se lase mângâiat. Cică la TVR e foarte confortabil dacă nu te deranjează izul preistoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.