Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nino nino, e nasol!

Nu cred că Poliția Română a trecut vreodată printr-o criză de imagine mai acută (și justificată). Cred că s-au uitat la jandarmi și au spus „da ce, pe noi nu poate să ne urască toată lumea?”.

Și s-a făcut.

În ultima perioadă aproape că nu-i zi de la bunuțu’ când să nu facă vreo nasoală un reprezentant al instituției care se laudă că e sigură și de încredere. La cum merg lucruri mă aștept să apară firme private de poliție și oamenii să-i amenințe pe copii că-i dau la polițiști dacă nu-s cuminți.

Cel mai proaspăt scandal anti-Poliție a pornit din Galați unde o tânără plină de sânge a fost admirată de la distanță de doi polițiști care n-au vrut să coboare din mașină și să-și facă meseria. Probabil considerau că-i caz de drive-thru.

E foarte interesant faptul că opinia publică acuză Poliția de un mix de dezinteres cu sexism. Stați că urmează să bărbatsplic („mansplain” cum se mai zice). O să mă placă feministele.

Umanitatea s-a trezit abia acum să urle la instituție, când e cu sânge, dar până acum era perfect normal ca Poliția Română să mai posteze pe social-media (destul de des, prea des) poze cu reprezentantele chipeșe ale uniformei. Mai țineți minte când făceau paradă online cu „bucățile” cu epoleți? Ha. Oare ce mesaj transmite asta? Oare?

Nu știu care minte creață din instituție a considerat vreodată că-i ok/cool/modern să faci bravată cu fețele frumoase și sexy ale poliției, dar nu-i văd azi s-o posteze pe blonda care nu și-a coborât fesierii din mașină ca să vorbească cu puștoaica plină de sânge.

Altfel spus, nu-mi dau seama dacă Poliția Română e o instituție profund coruptă, plină de analfabeți lipsiți de empatie, ori un spațiu unde se zugrăvește frumosul și se subliniază performanțele într-un mod comunistoid. Cert e că se pune o pojghiță nasoală peste imaginea de polițist, oricum lovită periodic.

Și cele recente subliniază ce scriam acum ani de zile: în spatele fiecărui clan țigănesc e un sistem românesc.

Doamne, să vină mai repede 1-8 Martie să dea polițiștii flori femeilor în trafic și să-și spele imaginea!

Urmează vremuri grele pentru polițiști. O perioadă le recomand să nu mai amendeze bătrânele care vând mărar. Până uită lumea, apoi pot stârpi iar corupția babelor cu zarzavaturi.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.